KunstWerkt

Expositie is afgelopen

Elementen. Een associatieve dans rond ‘de vier elementen’

Tentoonstelling 16-11-2023 t/m 10-12-2023 > Schiedam
KunstWerkt Elementen. Een associatieve dans rond ‘de vier elementen’
KunstWerkt Elementen. Een associatieve dans rond ‘de vier elementen’ (2)
De tentoonstelling is een associatieve dans rond ‘de vier elementen’. In de kern is gezocht naar disciplines die zich verhouden tot de bouwstenen voor de materie uit de klassieke filosofie en westerse esoterie: aarde, water, lucht en vuur. Met dit thema in het achterhoofd is gezocht naar kunstenaars waarvan het werk, elk op een eigen manier, een bijdrage levert aan de tentoonstelling.

Het uitgangspunt bestond oorspronkelijk uit de elementen vuur, water, lucht, aarde. Er zitten echter grote stappen tussen worden de overloopgebieden zichtbaar en de overgangen meer helder. We betreden andere, meer poëtische werelden.

Curator: Sasha Zuidam

Ron van der Ende, bas-reliëf
Aldo Hoeben, installatie
Ahrend van Ipenburg, zuil
Frans van Lent, video-installatie en groepsperformance
Jeanne Rombouts, houtskooltekeningen
Eric van Straaten, fotografie
Sasha Zuidam, installatie
Milah van Zuilen, installatie

Opening zondag 19 november om 15.30 uur door Theun Okkerse, ontwerper, beeldend kunstenaar en voorzitter van Pictura Dordrecht. Met een optreden door 'Soraya Speaking', winnares van de Schiedamse Poetry Slam en finaliste halve finale NK Poetry Slam 2023.

Zondag 26 november om 13:30 uur en 15:00 uur, dubbelconcert door een kleine delegatie van harmonieorkest Sint Radboud met muziek in het thema van de expositie. Kaarten van € 10 zijn te koop aan de deur of via onze website. Tijdens het concert is de deur gesloten.

Zaterdag 2 december van 14:30 uur tot 15:00 uur de groepsperformance ‘Eiland’ door Frans van Lent, op de Grote Markt in Schiedam.

Finissage zondag 10 december om 15.30 uur met een groepsperformance door dirigent en stemcoach Anneke Huitink. We maken een 'klanktableau’ met muzikale elementen. We verkennen de werken in de expositie en resoneren op de kwaliteiten en elementen.

Mede mogelijk gemaakt door DeltaPORT Donatiefonds
KunstWerkt Schiedam

Sinds de jaren negentig verenigt Stichting KunstWerkt een grote groep kunstenaars uit Schiedam en omgeving. De stichting organiseert per jaar een tiental tentoonstellingen en daaraan gerelateerde activiteiten.

De exposities in onze expositieruimte (Art Centre Schiedam) zijn een ontmoetingsplaats om ideeën en inspiratie te delen, maar ook een brug van kunstenaar naar publiek.

Openingstijden

do t/m zo, 13.00-17.00 uur

Stuur een bericht naar KunstWerkt