KunstWerkt

Expositie is afgelopen

Re/Generation. Een dynamische tentoonstelling met symbiotische structuren

Tentoonstelling 19-10-2023 t/m 12-11-2023 > Schiedam
KunstWerkt Re/Generation. Een dynamische tentoonstelling met symbiotische structuren
Foto: Sabine Woudenberg
KunstWerkt Re/Generation. Een dynamische tentoonstelling met symbiotische structuren (2)
‘SCOBYOSA’, maker werk Anne Visser, foto gemaakt door Menno Boer
Re/Generation is een dynamische tentoonstelling waarin jij als toeschouwer wordt meegenomen in het maakproces van een nieuwe generatie kunstenaars.
De werken bevragen en onderzoeken symbiotische structuren tussen materiaal en organisme en gaan voorbij de traditionele kijk op kunst door te maken ‘met’ boven het maken ‘van’ te verkiezen.

De kunstenaars werken onder andere samen met fungi, scoby (bacteriële cellulose), cyanotypie, en geografische entiteiten zoals de zee. Ze onderzoeken het belang voor het behouden van herinneringen, het verband tussen ‘afval’ en materiaal, de tekortkomingen van digitale productiemethoden, en maken structuren zichtbaar die anders verborgen blijven voor onze menselijke waarneming.

Tijdens de tentoonstelling vinden er actieve workshops, collectieve lees-sessies en panelgesprekken plaats waarvoor het publiek zich kan inschrijven. Op deze manier ontvouwt het thema Re/Generation zichzelf in meervoudige vormen waarin jij als toeschouwer wordt meegenomen naar de wortels van het werk om uiteindelijk onderdeel te zijn van het bestaan.

Deelnemende kunstenaars:
Conor Croasdell
Jasper van den Ende
Moritz Liedtke
Esther Maij
Mick Santman
Anne Visser
Vincent Zanni
Jake Lalor Zakrzewski

Opening zondag 22 oktober om 15.30 uur. Met een ‘bierproeverij’.

Finissage zondag 12 november om 15.30 uur.

Benieuwd naar de activiteiten? Kijk op de website voor meer info en schrijf je in.
www.stichtingkunstwerkt.nl
KunstWerkt Schiedam

Sinds de jaren negentig verenigt Stichting KunstWerkt een grote groep kunstenaars uit Schiedam en omgeving. De stichting organiseert per jaar een tiental tentoonstellingen en daaraan gerelateerde activiteiten.

De exposities in onze expositieruimte (Art Centre Schiedam) zijn een ontmoetingsplaats om ideeën en inspiratie te delen, maar ook een brug van kunstenaar naar publiek.

Openingstijden

do t/m zo, 13.00-17.00 uur

Stuur een bericht naar KunstWerkt