KunstWerkt

Expositie is afgelopen

Beest - Een samenwerking die het Beest in de breedste vorm visualiseert

Tentoonstelling 13-08-2023 t/m 03-09-2023 > Schiedam
KunstWerkt Beest - Een samenwerking die het Beest in de breedste vorm visualiseert
Beeld: Gerjanne Beumer, 'Dag, lieve vriend'
Het centrale thema van de expositie is 'Het Beest' in de breedste zin van het woord. Natuurlijk met het dier als beest. Maar ook het beest in de zin van iemand met een beestachtige energie.

Een ruw iemand, iemand die zich niet houdt aan burgerlijke normen of iemand die zich helemaal uitleeft. Een beest van een mens is ruw maar kan een ondertoon hebben van zacht en kwetsbaar.

Ons thema is door de eeuwen heen op allerlei verschillende manieren een inspiratiebron voor een breed scala aan kunstenaars en op oneindig veel manieren vorm gegeven, afgebeeld, bezongen en verfilmd.

Opening zondag 13 augustus om 15.30 uur door Kaathaarindewar (Magda Meier) met een verhaal geïnspireerd op de tentoongestelde kunstwerken.

Finissage zondag 3 september om 15.30 uur

Deze expositie wordt door KunstWerkt samen met Art Gallery Voûte en Stichting Tone & Image georganiseerd. Elk geeft zijn eigen invulling aan het thema.

Deelnemende kunstenaars KunstWerkt: Gerjanne Beumer, Denijs van der Blom, Gerrit Bruins, Inge Hoefnagel, Yvon Koopman, Gert Paans, SAGE, Annette Splinter & Tineke Weber

Deelnemende kunstenaars Art Gallery Voûte: Willemien Fransen, Wilma Hobee, Anthon Hoornweg, Steffie de Leeuw & Chris Tap
Geopend ieder laatste weekend van de maand en op afspraak (+31 6 519 22 582).
www.artgalleryvoute.com

Stichting Tone & Image toont foto’s van de Rolling Stones gemaakt door eenendertig fotografen.
Geopend donderdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur.
www.toneandimage.gallery
KunstWerkt Schiedam

Sinds de jaren negentig verenigt KunstWerkt een grote groep kunstenaars uit Schiedam en omgeving. De stichting organiseert per jaar een tiental tentoonstellingen en daaraan gerelateerde activiteiten.

De exposities in onze expositieruimte (Art Centre Schiedam) zijn een ontmoetingsplaats om ideeën en inspiratie te delen, maar ook een brug van kunstenaar naar publiek.

Openingstijden

do t/m zo, 13.00-17.00 uur

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Fotografie
  • Multimedia
  • Installatie
  • Conceptueel
  • Ruimtelijk
  • Textiel

Stuur een bericht naar KunstWerkt