KunstWerkt

Expositie is afgelopen

De Inlooptekeningen van Pim van Halem

Tentoonstelling 08-02-2024 t/m 03-03-2024 > Schiedam
KunstWerkt De Inlooptekeningen van Pim van Halem
Maquette van de tentoonstelling
Beeldend tekenaar Pim van Halem (1951) tekent met verschillende materialen op diverse formaten papier, op losse vellen, in boeken en op rollen. Tekenen omschreef hij ooit als ‘dansen op papier’. Realisme en abstractie, fantasie en werkelijkheid lopen in het werk van Van Halem vaak door elkaar.

Sinds de jaren ’90 maakt hij van tijd tot tijd een grote tekening die bedoeld is om vrij in de ruimte te worden opgesteld. Vier van deze grote inlooptekeningen stelt Pim van Halem nu op in de tentoonstellingsruimte van KunstWerkt.

Een stad, een huis, een land, de haven, een bos: onderwerpen die te groot en te complex z?n voor een tekening op huiskamerformaat tekent Van Halem met Oost-Indische inkt op grote vellen papier. De grootste inlooptekening, ‘Een vr?staande woning’ meet 75m². Sommige van deze tekeningen bestaan uit meerdere delen. De meest recente, ‘De bomen/ het bos’, bestaat uit zes grote vellen.

Met behulp van, meestal verborgen, constructies worden de vellen papier overeind gehouden. De toeschouwer kan de tekeningen inlopen voor een ultieme ervaring.

De kunstenaar zal zo vaak mogelijk zelf aanwezig zijn op de dagen dat de tentoonstelling geopend is.

www.pimvanhalem.com

Opening zondag 11 februari om 15.30 uur.

Finissage zondag 3 maart om 15.30 uur.
KunstWerkt Schiedam

Sinds de jaren negentig verenigt KunstWerkt een grote groep kunstenaars uit Schiedam en omgeving. De stichting organiseert per jaar een tiental tentoonstellingen en daaraan gerelateerde activiteiten.

De exposities in onze expositieruimte (Art Centre Schiedam) zijn een ontmoetingsplaats om ideeën en inspiratie te delen, maar ook een brug van kunstenaar naar publiek.

Openingstijden

do t/m zo, 13.00-17.00 uur

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Fotografie
  • Multimedia
  • Installatie
  • Conceptueel
  • Ruimtelijk
  • Textiel

Stuur een bericht naar KunstWerkt