Galerie SPW59

Expositie is afgelopen

Duo- expositie "Let me & Let me be" Marijke Schalkwijk & Mirjam Link

Tentoonstelling 10-02-2018 t/m 18-03-2018 > Haarlem
Galerie SPW59 Duo- expositie Let me & Let me be Marijke Schalkwijk & Mirjam Link
Galerie SPW59 Duo- expositie Let me & Let me be Marijke Schalkwijk & Mirjam Link (2)
Marijke Schalkwijk (Kunstacademie Haarlem)
Marijke verdiept zich in haar werk als remedial teacher en als beeldend kunstenaar in mensen en hun zoeken naar een balans te mogen en kunnen zijn wie ze zijn.
De expositie " Let me be " is een beeldonderzoek naar de weg die mensen vrijmaakt androgyn mens te kunnen zijn. In haar tekeningen van groot formaat is de verwarring in de zoektocht wie te zijn sereen vastgelegd; jonge man, jonge vrouw of juist beiden. Marijke Schalkwijk laat hierin de kracht zien van de jonge mensen die kwetsbaar, introvert of soms uitdagend hun plek op eisen.
Wie kent dat verlangen niet in al je eigenheid te mogen zijn wie je bent, dat wat voor de één een imperfectie is, kan voor de ander de perfecte imperfectie zijn. Hoe kijken wij daarna als toeschouwer? Ontstaat bij ons een zelfde soort verwarring, en wat bepaalt ons kijken en wat is de uitkomst daarvan? Hebben we een oordeel of scheppen we ruimte?

Mirjam Link (Kunstacademie Haarlem)
De werken van Mirjam Link geven een historische terugblik op de positie van de vrouw. Het is een beeldbeschouwing waarin de indringende verstilde portretten van vrouwen uit de 16e en 17e eeuw geluidsloos “schreeuwen”om aandacht. Mirjam Link geeft een podium aan de vrouwen aan wie wij onze positie van vandaag de dag te danken hebben, destijds een haast onmogelijke strijd. Zij baanden het pad voor ons allemaal, als man of vrouw vrij en gelijk te zijn, te mogen liefhebben. Hierin te beginnen bij het respect voor haar eigenheid van lijf, waarin benauwd het keurslijf bevochten werd. De gelatenheid die nodig is om verzet te voelen en verzet te leveren is in de werken te voelen en te zien, soms ook de nabijheid van bevrijding.
Galerie SPW59 Haarlem

Galerie SPW59, gelegen in het historische centrum van Haarlem, is ook een kleinschalige, lichte én sfeervolle lokatie voor een workshop, presentatie, huiskamerconcert of privat diner! Ook zéér geschikt als fotoshoot/film locatie. De ruimte van 70 m2 heeft de juiste mix van stoere, industriële uitstraling met strakke witte muren.
Ruimte voor max. 30-50 personen (afhankelijk van aktiviteit).
Huur per dagdeel mogelijk, met gebruik van volledig ingerichte keuken en toilet. Beamer, wiffi en flipover en stalen sokkels beschikbaar. Goede verlichting en akoestiek.

Combinatie met een overnachting in de erachter gelegen B&B KenauSHome (2 persoons luxe kamer) behoort tot de mogelijkheid.

Het NS station Haarlem en het busstation liggen op 12 minuten lopen. Vanuit Amsterdam CS bent u met 15 minuten op NS Haarlem.
Vraag naar de mogelijkheden.

https://www.facebook.com/GalerieSPW59/ en https://www.instagram.com/galeriespw59/
https://www.facebook.com/Kenaushome/ en https://www.instagram.com/kenaushome/

Openingstijden

Bezichtiging op afspraak M: 06-13187587 of E: galerie.spw59@upcmail.nl.
Ook s'avonds en in de weekends mogelijk.

Stuur een bericht naar "Galerie SPW59"