hoofdmenu
volgende Galerie in Haarlem
favorietenVerwijder uit favorieten
8 (8)

Galerie SPW59

Duo- expositie "Let me & Let me be" Marijke Schalkwijk & Mirjam Link

Tentoonstelling t/m 18-03-2018 > Haarlem
Galerie SPW59 Duo- expositie Let me & Let me be Marijke Schalkwijk & Mirjam Link
Galerie SPW59 Duo- expositie Let me & Let me be Marijke Schalkwijk & Mirjam Link (2)

Marijke Schalkwijk (Kunstacademie Haarlem)
Marijke verdiept zich in haar werk als remedial teacher en als beeldend kunstenaar in mensen en hun zoeken naar een balans te mogen en kunnen zijn wie ze zijn.
De expositie " Let me be " is een beeldonderzoek naar de weg die mensen vrijmaakt androgyn mens te kunnen zijn. In haar tekeningen van groot formaat is de verwarring in de zoektocht wie te zijn sereen vastgelegd; jonge man, jonge vrouw of juist beiden. Marijke Schalkwijk laat hierin de kracht zien van de jonge mensen die kwetsbaar, introvert of soms uitdagend hun plek op eisen.
Wie kent dat verlangen niet in al je eigenheid te mogen zijn wie je bent, dat wat voor de één een imperfectie is, kan voor de ander de perfecte imperfectie zijn. Hoe kijken wij daarna als toeschouwer? Ontstaat bij ons een zelfde soort verwarring, en wat bepaalt ons kijken en wat is de uitkomst daarvan? Hebben we een oordeel of scheppen we ruimte?

Mirjam Link (Kunstacademie Haarlem)
De werken van Mirjam Link geven een historische terugblik op de positie van de vrouw. Het is een beeldbeschouwing waarin de indringende verstilde portretten van vrouwen uit de 16e en 17e eeuw geluidsloos “schreeuwen”om aandacht. Mirjam Link geeft een podium aan de vrouwen aan wie wij onze positie van vandaag de dag te danken hebben, destijds een haast onmogelijke strijd. Zij baanden het pad voor ons allemaal, als man of vrouw vrij en gelijk te zijn, te mogen liefhebben. Hierin te beginnen bij het respect voor haar eigenheid van lijf, waarin benauwd het keurslijf bevochten werd. De gelatenheid die nodig is om verzet te voelen en verzet te leveren is in de werken te voelen en te zien, soms ook de nabijheid van bevrijding.

Galerie SPW59

  • Tekeningen

MARIJKE SCHALWIJK werkt graag op grote vellen papier als beelddrager met de materialen verf, inkt , pastel en (momenteel vooral) met houtskool of met een mix van deze materialen.

MIRJAM LINK tekent de portretten doorgaans op wit papier met houtskool en pastelkrijt, door deze combinatie en de humor wordt het thema naar nu gehaald.

Openingstijden

Bezichtiging op afspraak M: 06-13187587 of E: galerie.spw59@upcmail.nl.
Ook s'avonds en in de weekends mogelijk.

Galerie SPW59
Spaarnwouderstraat 59
2011AB Haarlem
Nederland
Tel: 06-13187587

Galerie SPW59 Haarlem

Op het prikbord


9 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar "Galerie SPW59"