Galerie SPW59

Expositie is afgelopen

Lloyd Strijder Design SURINAAMSE 'ART BRUT'

Tentoonstelling 23-07-2022 t/m 18-09-2022 > Haarlem
Galerie SPW59 Lloyd Strijder Design SURINAAMSE 'ART BRUT'
Lloyd Strijder is de kunstenaar achter het merk LSD, Lloyd Strijder Design. Deze unieke kunstenaar, met een onbegrensde energie, ademt kunst, leeft van design en wil niets liever dan de hele dag creëren. Deze super begaafde outsider artiest van Surinaamse afkomst beschildert alles! De hele wereld is zijn ‘blank canvas’.

Zaterdag 13 augustus is de feestelijke opening van de expositie met special quests SuriMAM Cooking.
Je bent van harte welkom tussen 14-17 uur.

Het verhaal achter Lloyd Strijder Design
Lloyd Strijder, geboren op 14 mei 1966 in Paramaribo Suriname. Lloyd ging na de lagere school naar de MULO & Technische School. Van 1987 – 1994 ging hij naar Nederland om de opleiding aan de Grafische School te volgen. In het Amsterdamse kunstcircuit van de jaren 80 kwam hij in aanraking met Graffiti & POP ART en ging zich daarin specialiseren. Wegens ziekte moest Lloyd vroegtijdig zijn studie afbreken waarna hij in 1994 terugkeerde naar Suriname. Lloyd Strijder heeft in Suriname diverse kunst exposities gehad o.a. DSB bank, KKF en in diverse keren deelgenomen aan de jaarlijkse kunstbeurs Suriname. Vanaf 2010 heeft hij regelmatig expo’s bij Gallery De KuS (Design en Kunst in Suriname). Lloyd woont & werkt nu sinds een jaar in Nederland en is aangesloten bij Platform De KuS.
Het werk van Lloyd Strijder is aangekocht door Museum van de Geest / Dolhuys in Haarlem en ook heeft hij dit jaar deelgenomen aan de ART BRUT BIËNNALE te Hengelo van 14 mei – 22 mei 2022. Hij heeft daar live binnen 10 dagen tijd een meterslange wandschildering gemaakt (10x3m)
Afgelopen jaar heeft hij kleine expo’s gehad en/of is zijn werk verkocht bij Outsider Art Galerie Amsterdam en Sexyland Amsterdam Noord.

Van 23 juli tot 12 september is zijn werk te bezichtigen (en te koop) op afspraak bij Galerie SPW59 te Haarlem.
Hier is een overzicht tentoonstelling van Strijders werk te zien. Het werk is te verdelen in ‘Periode Suriname 2010-2018’ en ‘Periode Nederland 2021/2022’. Het contrast is groot! Het werk verschilt qua grootte en geeft goed aan hoe verschillende continenten en klimaten het werk van een kunstenaar kan beïnvloeden.
Galerie SPW59 Haarlem

Galerie SPW59, gelegen in het historische centrum van Haarlem, is ook een kleinschalige, lichte én sfeervolle lokatie voor een workshop, presentatie, vergaderen, of huiskamerconcert! Ook zéér geschikt als fotoshoot/film locatie. De ruimte van 70 m2 heeft de juiste mix van stoere, industriële uitstraling met strakke witte muren.
Ruimte voor max. 30 -40 personen (afhankelijk van aktiviteit).
Huur per dagdeel mogelijk, met gebruik van volledig ingerichte keuken en toilet. Beamer, wiffi en flipover en stalen sokkels beschikbaar. Goede verlichting en akoestiek.
Mail bij interesse voor de mogelijkheden.

Combinatie met een overnachting in de erachter gelegen B&B KenauSHome (2 persoons luxe kamer) behoort tot de mogelijkheid.

Het NS station Haarlem en het busstation liggen op 12 minuten lopen. Vanuit Amsterdam CS bent u met 15 minuten op NS Haarlem.
Vraag naar de mogelijkheden.

https://www.facebook.com/GalerieSPW59/ en https://www.instagram.com/galeriespw59/
https://www.facebook.com/Kenaushome/ en https://www.instagram.com/kenaushome/

Openingstijden

Bezichtiging op afspraak M: 06-13187587 of E: galerie.spw59@upcmail.nl.
Ook s'avonds en in de weekends mogelijk.

Stuur een bericht naar Galerie SPW59