Galerie SPW59

Expositie is afgelopen

Expositie "Kracht van de verbeelding"

Tentoonstelling 04-03-2023 t/m 26-03-2023 > Haarlem
Galerie SPW59 Expositie Kracht van de verbeelding
Galerie SPW59 is verheugd om van 4 tot 27 maart 2023 het werk te tonen van 4 kunstenaars; Niek Bruynzeel, Fred Appel, Alexa Hillen en Roel Timp.

De officiële opening van de expositie is zaterdag 4 maart van 13-17 uur.
U bent van harte welkom!

Niek Bruynzeel
Niek Bruynzeel is geboren in 1952 in Amsterdam. Hij studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie van 1976 tot 1982. Niek is schilder en maakt sinds enige jaren assemblages, samengesteld uit onderdelen van gevonden voorwerpen, kapot of versleten, hout, rubber en in latexmallen gegoten porseleingips etc.. Veel van zijn werk – op linnen en papier en de assemblages – ontstaan zonder doel vooraf. De spanning van het werken zelf en de sporen die daarbij ontstaan leiden uiteindelijk naar het moment dat hij weet: “dit is mijn ding”.
https://niekbruynzeel.nl/

Fred Appel
Hij schildert in Amsterdam Oost. Improviseren is daarbij iets vanzelfsprekends, zoals een muzikant varieert op een thema. Het schetsen en schilderen begint vaak figuratief. Eerst is er het beeld waardoor hij wordt geraakt. Dat kan een landschap zijn, een gezicht, een lichaam of een deel ervan. Eigenlijk van alles. Inspiratie komt ook van discplines en makers buiten de schilderkunst., zoals Lucia Berlin; Jazz; Ajax; Tjitske Jansen enz.. Daarna volgt via de improvisatie de abstractie. Het uitgangspunt is meer dan eens hetzelfde. De schilderijen zijn allemaal anders.
http://www.fredappel.com/

Alexa Hillen
Fotograferen doet ze, als autodidact, al jaren o.a. tijdens haar buitenlandse reizen, puur op gevoel, vastleggend wat ze ziet en wat haar aanspreekt. Alexa heeft een scherp oog voor detail, lijnenspel en compositie. Ze richt zich niet op een bepaald onderwerp, maar staat heel open voor alles om haar heen. “Ontdekkend” kijken noemt ze dat. Ze heeft wel een voorliefde voor architectuur en verval.
https://www.kunstinzicht.nl/kunst/adres/9098/alexa-hillen.html.

Roel Timp
Roel is opgeleid aan de Amsterdamse Gerrit Rietveld Academie. Naast zijn werk als grafisch ontwerper, maakt hij ruimtelijke objecten. Sinds 2020 heeft hij zijn eigen bedrijf, Studio Ruimtewerk. Hier kan hij al zijn liefde voor het ontwerpen van ruimtelijke objecten in kwijt.
“De Krul” van Roel is uiteraard een stoel, maar ook een prachtig object dat van alle kanten interessant oogt. De zitting en de leuning gaan vloeiend in elkaar over naar de vorm van het lichaam. De slanke open voet zorgt voor stabiliteit maar ook voor een lichte vering. De Krul kan in diverse maten en kleuren besteld worden, geheel naar de wensen van de klant. Uiteraard is het hout met FSC-certificaat.
Kortom, een prachtig product voor liefhebbers van design en kwaliteit.
https://studioruimtewerk.nl/

De expositie is elke zaterdag en zondag in maart van 13-17 uur te bezoeken.
Overige dagen is Galerie SPW59 te bezoeken op afspraak, bel 06-13187587 of mail galerie.spw59@upcmail.nl.
U bent van harte welkom!

Meer info:
https://www.facebook.com/GalerieSPW59
https://www.instagram.com/galeriespw59/
https://www.kunstinzicht.nl/kunst/adres/8570/galerie-spw59.html
Galerie SPW59 Haarlem

Galerie SPW59, gelegen in het historische centrum van Haarlem, is ook een kleinschalige, lichte én sfeervolle lokatie voor een workshop, presentatie, vergaderen, of huiskamerconcert! Ook zéér geschikt als fotoshoot/film locatie. De ruimte van 70 m2 heeft de juiste mix van stoere, industriële uitstraling met strakke witte muren.
Ruimte voor max. 30 -40 personen (afhankelijk van aktiviteit).
Huur per dagdeel mogelijk, met gebruik van volledig ingerichte keuken en toilet. Beamer, wiffi en flipover en stalen sokkels beschikbaar. Goede verlichting en akoestiek.
Mail bij interesse voor de mogelijkheden.

Combinatie met een overnachting in de erachter gelegen B&B KenauSHome (2 persoons luxe kamer) behoort tot de mogelijkheid.

Het NS station Haarlem en het busstation liggen op 12 minuten lopen. Vanuit Amsterdam CS bent u met 15 minuten op NS Haarlem.
Vraag naar de mogelijkheden.

https://www.facebook.com/GalerieSPW59/ en https://www.instagram.com/galeriespw59/
https://www.facebook.com/Kenaushome/ en https://www.instagram.com/kenaushome/

Openingstijden

Bezichtiging op afspraak M: 06-13187587 of E: galerie.spw59@upcmail.nl.
Ook s'avonds en in de weekends mogelijk.

Stuur een bericht naar Galerie SPW59