Galerie SPW59

Expositie is afgelopen

Galerie SPW59 - Over de brug en terug

Tentoonstelling 06-04-2024 t/m 07-04-2024 > Haarlem
Galerie SPW59 Galerie SPW59 - Over de brug en terug
Eén kunstroute in twéé Haarlemse wijken tegelijk. Rondje Bakenes en Spaarne Kunstroute gaan samen in een nieuwe jaarlijkse kunstroute verbonden door de Gravestenenbrug. Meer info https://www.overdebrugenterug.nl/
Galerie SPW59 is verheugd met de nieuwe expositie "Over de brug en terug" met 3 zéér verschillende kunstenaars .

Francisca Henneman (sieraden en objecten van industrieël rubber)
Het uitgangspunt van Francisca is altijd het creëren van een nieuwe beeldende vorm met hergebruikte materialen. Vaak komt het uit de industrie en zo wordt het gered van de afvalstromen. Voornamelijk is het industrieel rubber en silicone.
Rechtstreeks met het materiaal in haar handen ontstaan er structuren en geeft ze vorm aan haar ideeën. Zij gebruikt onder andere oude ambachtelijke technieken als haken en breien. Door intuïtief te werken groeit het werk onder haar vingers. De objecten lijken wel uit de diepzee te komen. Soms doet het denken aan koraal of andere wonderlijke organismen, vandaar de latijnse namen.
Met haar objecten neemt zij deel aan verschillende Textiel Biënnales in Europa en buiten Europa.
www.francisca-henneman.eu
www.difranci.com

Bob Nieuwenhuysen (1946-2010) (schilderijen, collages, etsen en tekeningen)
Bob was een erkend kunstenaar die in de jaren 70 veel bekendheid genoot dankzij zijn schilderijen van het polderlandschap in de Haarlemmermeer. Daarnaast was Bob een gewaardeerd docent op de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten (KBAK) in Den Haag.

“Nieuwenhuysens vroege schilderijen vormen eigenlijk zorgvuldig geschilderde documenten van het onooglijke in de zich genadeloos ontwikkelende polder”.
In de periode daarna ontwikkelt zijn werk zich naar ‘ogenschijnlijk’ abstract, met het landschap en de natuur als terugkerend thema.
“Wat overblijft is een strenge, architectonische opstelling waarin de ruimtelijke essentie van het polderlandschap teruggebracht wordt tot een icoon, een teken”.
Bob’s werk kent een grote diversiteit aan het gebruik van verschillende technieken en materialen zoals etsen, houtsneden, collages en tekeningen. Voornamelijk abstract. Bob leefde ‘geen dag zonder lijn’.

Op 16 maart 2010 overleed Bob na een kort ziekbed.
Precies 10 jaar later in maart 2020, net toen de coronacrises uitbrak was er in samenwerking met de nabestaanden van Bob een ‘In Memoriam’ overzichtstentoonstelling in Galerie SPW59. Dit was een groot succes. Veel van zijn werk heeft toen een nieuw thuis gekregen.
Nu zal zijn dochter Sanne, voor de 2e keer in Galerie SPW59 zijn overgebleven werk vertegenwoordigen.
https://www.bobnieuwenhuysen.nl/

Alexa Hillen (fotografie)
Fotograferen doet Alexa, als autodidact, al jaren o.a. tijdens haar buitenlandse reizen, puur op gevoel, vastleggend wat ze ziet en wat haar aanspreekt. Ze heeft een scherp oog voor detail, lijnenspel en compositie. Ze richt zich niet op een bepaald onderwerp, maar staat heel open voor alles om haar heen. “Ontdekkend” kijken noemt ze dat.
Ze heeft een voorliefde voor vervallen gebouwen en architectuur.
https://www.kunstinzicht.nl/kunst/adres/9098/alexa-hillen.html.
https://www.instagram.com/alexahillenphotography/?hl=nl

Galerie SPW59 is zaterdag en zondag geopend van 12-17 uur.
Je bent van harte welkom!
Galerie SPW59 Haarlem

Galerie SPW59, gelegen in het historische centrum van Haarlem, is ook een kleinschalige, lichte én sfeervolle lokatie voor een workshop, presentatie, vergaderen, of huiskamerconcert! Ook zéér geschikt als fotoshoot/film locatie. De ruimte van 70 m2 heeft de juiste mix van stoere, industriële uitstraling met strakke witte muren.
Ruimte voor max. 30 -40 personen (afhankelijk van aktiviteit).
Huur per dagdeel mogelijk, met gebruik van volledig ingerichte keuken en toilet. Beamer, wiffi en flipover en stalen sokkels beschikbaar. Goede verlichting en akoestiek.
Mail bij interesse voor de mogelijkheden.

Combinatie met een overnachting in de erachter gelegen B&B KenauSHome (2 persoons luxe kamer) behoort tot de mogelijkheid.

Het NS station Haarlem en het busstation liggen op 12 minuten lopen. Vanuit Amsterdam CS bent u met 15 minuten op NS Haarlem.
Vraag naar de mogelijkheden.

https://www.facebook.com/GalerieSPW59/ en https://www.instagram.com/galeriespw59/
https://www.facebook.com/Kenaushome/ en https://www.instagram.com/kenaushome/

Openingstijden

Bezichtiging op afspraak M: 06-13187587 of E: galerie.spw59@upcmail.nl.
Ook s'avonds en in de weekends mogelijk.

Stuur een bericht naar Galerie SPW59