Rubrieken
6
Marieke Verkerke
Wij zijn overgestapt naar een andere wifi provider. Beter, sneller, goedkoper, we wilden opeens niets liever. Er ging een hoop gegraaf en mannen met modderlaarzen aan vooraf. Wifi ontstaat blijkbaar in de aarde en wandelt vervolgens met dikke profielzolen je huis binnen. En dan, ik verzin het niet, hangt die modderige wifi plotseling onzichtbaar en mysterieus in de lucht. Ik zag het zelf op mijn telefoon. Eenmaal in mijn atelier gebeurde er iets vreemds. Het signaal van de wifi verschrompelde en doofde in een mum van tijd geheel uit.
Mijn man belde naar de wifiman en vroeg hoe dat kon. Aan de andere kant van de lijn deed de wifiman zijn uiterste best het signaal op te schroeven. Het klonk intelligent en mysterieus tegelijk, maar er gebeurde niets.
Toen vroeg de wifiman, ‘heeft u misschien onlangs een schilderij opgehangen?’
‘Nou, mijn vrouw is beeldend kunstenaar en het sterft hier van de schilderijen.’
Dat zei mijn man.
Nu weet de wifiman het ook! Ik durfde er bijna niet bij te zeggen dat al die schilderijen ook nog eens voorzien zijn van duizend en één lagen verf omdat ik steeds maar niet tevreden ben. Ongemerkt heb ik een wifi pantser opgetrokken en mijn atelier veranderd in een onneembare vesting!
Laat die beste wifiman zijn offensief maar staken! Mijn man verbrak de verbinding. De deur van mijn atelier viel achter mij dicht. Bedremmeld bleef de wereld buiten staan.

10 november 2023