Portfolio rubrieken
schrijfselstekeningenschilderijenboek | Beeld verhaaltjesboek | Twee in eentjeboek | Olifant op zolderboek | Schrijf Zelfsboek | Het meisje zonder handencursus schilderenover mij
6
Marieke Verkerke

Touwtje aan de maan

Er zit een touwtje aan de maan. Ik heb ik het zelf op de televisie gezien toen ik klein was. Ik zag ook een meisje dat een poppetje op de muur tekende. Het poppetje kwam tot leven als ze hem op de navel drukte. Logisch toch? Anders kan je geen avonturen beleven. Ademloos keek ik toe. Waren zij uitgespeeld, dan trok het meisje aan het touwtje van de maan. En alles ging uit.
In de loop der tijd vertelde ik weleens over dat meisje en haar poppetje. Maar er was nooit iemand die zich herinnerde hen ook gezien te hebben. Ik heb op diezelfde televisie ook een mens over de maan zien lopen. Dat wist iedereen zich dan weer wel te herinneren. Op de maan was verder niets. Zo begreep ik uit dat verhaal. Laat staan een touwtje.
Maar er moet toch wel iets zijn? Wie knoopt er anders een touwtje aan de maan.
Ik heb me laten vertellen door een man met een witte baard dat filosofen zich al eeuwen het hoofd breken over iets en niets. Ze zijn er niet uit.
Ik ben geneigd hem te geloven. Schrijf, dicht en schilder wat je voelt, dat was zijn raad aan mij.
Als vanzelf kom ik weer uit bij dat meisje en haar poppetje.
En ik vermoed hoe het zit met dat touwtje aan de maan.