galerie DNA

Expositie is afgelopen

Samenhang

Tentoonstelling 05-01-2023 t/m 11-02-2023 > Deventer
galerie DNA Samenhang
'Harpman' van Babette van Helsdingen
galerie DNA Samenhang (2)
'de ruiter' van Frans van Dorst
In de expositie ‘Samenhang’ tonen twee kunstenaars uit Laren en Amsterdam hun werk

Babette van Helsdingen, schilder en graficus uit Laren en Frans van Dorst, beeldhouwer uit Amsterdam tonen hun werken in galerie DNA met als titel ‘Samenhang’. Zij hebben voor deze titel gekozen omdat er in een kunstwerk samenhang te vinden is tussen vorm, kleur en indrukken. Ieder beeld is een avontuur waarin er toegewerkt wordt naar harmonie tussen vorm en inhoud.

Babette van Helsdingen toont met haar olieverfschilderijen de mens in zijn natuurlijke omgeving: water, land en lucht omgeven hem. Zon en maan, wolken zijn onlosmakelijk met hem verbonden. Vogels en paarden spelen vaak een rol in haar werk. Haar etsen zijn veelal afgedrukt in zwart wit, een enkele met de hand ingekleurd. Ook door de zeer beperkte oplage, hebben zij een uniek karakter.
Babette vindt het noodzakelijk dat je geest tot rust kan komen in deze complexe wereld vol zintuiglijke prikkels. Het maken van een schilderij werkt voor haar als troost en inspiratie. Door haar gebruik van symbolen, kleur, vorm, ritme, licht en donker raak je als kijker gefascineerd door haar werk.

Frans van Dorst, studeerde - net als Babette - aan de Rijksacademie voor Beeldende Kunsten in Amsterdam. Hij houdt van boetseren met klei, was, acrylic-one en werken met hout. Dit geeft hem een grote vrijheid in het ontwikkelen van zijn kunstwerken. De inspiratie komt uit het onbewuste, een oneindige bron die voeding geeft aan zijn creatieve proces. Zijn onderbewuste wordt gevoed door alles wat Frans doormaakt in zijn ontwikkeling als mens. De eerste aanzetten van een onderwerp komen bij hem tot stand door al improviserend te tekenen.
In het creatieve proces heeft hij geen last van de modetrends van de kunst. Wel laat hij zich inspireren door beeldhouwtradities uit het verleden. De kunstwerken van het kubisme uit het begin van de 20e eeuw hebben diepe indruk op hem gemaakt. Ook klassieke thema’s zijn voor hem een dankbare inspiratiebron. In een aantal van zijn beelden verwerkt hij ervaringen uit zijn jeugd, waar verhalen uit de bijbel verlichting brachten.
Hij hoopt dat de voldoening die hij ervaart bij het maken van de beelden, ook de toeschouwer moge bereiken.

De expositie 'Samenhang' is te zien van 5 januari t/m 11 februari 2023 bij galerie DNA, Golstraat 9 in Deventer.
Op 7 januari en 4 februari 2023 van 12.00-16.00 uur is er een Meet & Greet met de kunstenaars. Voor meer informatie zie ook www.galeriedna.nl
galerie DNA Deventer
sfeerimpressie expositie Dorien Plaat met installatie van Anneke Mensink
galerie DNA Deventer (2)
Tekening Johannah de Vries met sculptuur Anneke Mensink
galerie DNA Deventer (3)
Kunstwerk van Anneke Mensink en schilderij van Margot Olde Loohuis
galerie DNA Deventer (4)
Noëlla Moen - The Light Within

Ontmoet de kunstenaars en hun kunst bij galerie DNA

Aan de Golstraat 9, in het historische hart van Deventer is in het voorjaar van 2020 een nieuwe galerie voor hedendaagse en eigenzinnige kunst geopend voor het publiek. Hier heeft beeldend kunstenaar (en nu ook galeriehouder Anneke Mensink) een lang gekoesterde wens in vervulling laten gaan. In haar moderne galerie wordt permanent eigen ruimtelijk werk getoond samen met dat van haar vaste gastexposant. De kunstenaars van galerie DNA zijn ervan overtuigd dat kunst die mensen raakt, voortkomt uit het persoonlijke verhaal van de kunstenaar. Daarom zijn zij er trots op dat bezoekers van de galerie meestal één van de kunstenaars persoonlijk kan ontmoeten en soms aan het werk kan zien. De steeds veranderende etalages vormen een boeiende kijkplek en verleiden voorbijgangers om geheel vrijblijvend de exposities te bezoeken.

Galerie DNA laat ook wisselende gastexposanten uit verschillende beeldende disciplines exposeren. Het uitgangspunt bij het samenstellen van exposities is de originaliteit van het werk en de match met de vaste collectie ruimtelijk werk.

Openingstijden

donderdag t/m zaterdagmiddag en elke 1ste zondag van de maand 12.00 tot 16.00 uur.

Contact

galerie DNA
Golstraat 9
7411 BN Deventer
Nederland
Tel: 0630176113

www.galeriedna.nl

11 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar galerie DNA