galerie DNA

Expositie is afgelopen

Binnen & Buiten

Tentoonstelling 06-07-2023 t/m 28-07-2023 > Deventer
galerie DNA Binnen & Buiten
Paola de Bruijn en Renze Koenes bij galerie DNA
galerie DNA Binnen & Buiten (2)
Paola de Bruijn - Another Sense of Spring
galerie DNA Binnen & Buiten (3)
Renze Koenes - Paars doosje
Expositie ‘Binnen & Buiten’ bij galerie DNA
Een kunstenaar verkent de binnenwereld. De buitenwereld verkent het kunstwerk. Zo ontstaat een wisselwerking tussen binnen en buiten. Kom kijken naar foto’s en schilderijen met dit thema!


De schilderijen van Renze Koenes vertrekken bijna altijd vanuit binnen. In zijn stillevens worden voorwerpen losgetrokken van hun oorspronkelijke betekenis en opgesteld in steeds abstracter wordende composities.

Renze Koenes studeerde in 1988 af in illustratieve vormgeving aan de kunstacademie in Kampen. Sindsdien houdt hij zich bezig met vrij tekenen, het maken van schilderijen en wandschilderingen en grafiek. Verder doceert hij parttime aan de Jan des Bouvrie Academy in Deventer.
Met liefde verbeeldt Koenes in verschillende technieken alledaagse onderwerpen, waarbij hij de suggestie van ruimte en stofuitdrukking ondergeschikt maakt aan een tamelijk onverwacht spel van vormen, patronen, contrasten en kleur. Ondanks de vervormingen die hij welbewust toepast, blijven de afgebeelde voorwerpen en huiselijke scenes uit de omgeving van de kunstenaar herkenbaar.

Het beeldend werk van Paola de Bruijn komt rechtstreeks vanuit buiten. Het zijn gefotografeerde observaties die veranderd worden in haar binnenwereld. Door vervorming en herhaling toe te passen ontstaan sprookjesachtige patronen die een eigen leven gaan leiden, weg van het oorspronkelijke gegeven.

Tijdens deze expositie zijn ook de beelden van galeriehouder Anneke Mensink en vaste exposant Noëlla Moen te zien.

Expositie: ‘Binnen & Buiten’
Periode: 6 t/m 28 juli 2023
galerie DNA, Golstraat 9 in Deventer, zie www.galeriedna.nl
galerie DNA Deventer
sfeerimpressie expositie Dorien Plaat met installatie van Anneke Mensink
galerie DNA Deventer (2)
Tekening Johannah de Vries met sculptuur Anneke Mensink
galerie DNA Deventer (3)
Kunstwerk van Anneke Mensink en schilderij van Margot Olde Loohuis
galerie DNA Deventer (4)
Noëlla Moen - The Light Within

Ontmoet de kunstenaars en hun kunst bij galerie DNA

Aan de Golstraat 9, in het historische hart van Deventer is in het voorjaar van 2020 een nieuwe galerie voor hedendaagse en eigenzinnige kunst geopend voor het publiek. Hier heeft beeldend kunstenaar (en nu ook galeriehouder Anneke Mensink) een lang gekoesterde wens in vervulling laten gaan. In haar moderne galerie wordt permanent eigen ruimtelijk werk getoond samen met dat van haar vaste gastexposant. De kunstenaars van galerie DNA zijn ervan overtuigd dat kunst die mensen raakt, voortkomt uit het persoonlijke verhaal van de kunstenaar. Daarom zijn zij er trots op dat bezoekers van de galerie meestal één van de kunstenaars persoonlijk kan ontmoeten en soms aan het werk kan zien. De steeds veranderende etalages vormen een boeiende kijkplek en verleiden voorbijgangers om geheel vrijblijvend de exposities te bezoeken.

Galerie DNA laat ook wisselende gastexposanten uit verschillende beeldende disciplines exposeren. Het uitgangspunt bij het samenstellen van exposities is de originaliteit van het werk en de match met de vaste collectie ruimtelijk werk.

Openingstijden

donderdag t/m zaterdagmiddag en elke 1ste zondag van de maand 12.00 tot 16.00 uur.

Contact

galerie DNA
Golstraat 9
7411 BN Deventer
Nederland
Tel: 0630176113

www.galeriedna.nl

11 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar galerie DNA