galerie DNA

Expositie is afgelopen

Dromen en Fantasie van Joss Slottje en Upper Playground (Majelle Wams)

Tentoonstelling 01-02-2024 t/m 27-02-2024 > Deventer
galerie DNA Dromen en Fantasie van Joss Slottje en Upper Playground (Majelle Wams)
Jos Slottje - Birth of Persephone
galerie DNA Dromen en Fantasie van Joss Slottje en Upper Playground (Majelle Wams) (2)
Majelle Wams - Abstract
Twee kunstenaars uit het westen van het land verhuizen naar het oosten en exposeren voor het eerst in galerie DNA.

Jos Slottje gaat verhuizen van Haarlem naar Deventer en toont zijn ’NewCollageArt’ met als titel ‘Dromen en fantasie’. Hij is tekenaar en volgde diverse fotografie- en videocursussen.
Majelle Wams is verhuisd van Amsterdam naar Voorst en toont schilderijen en ge-upcyclede sieraden en tassen. Haar kunstenaarsnaam is Upper Playground. Zij is ook spraypainter en designer.


In de collages van Jos Slottje spelen fantasie en dromen een grote rol. De ideeën achter zijn ‘NewCollageArt‘ kunnen situaties zijn uit dagelijkse gebeurtenissen, nieuws, boeken, muziek en herinneringen. Hij bouwt zijn collages in verschillende fasen op en gebruikt daarbij oude landkaarten, historische kranten, landschappen en foto’s / tekeningen uit eigen archief. Deze bewerkt hij onder andere met ecoline en geraspt bladgoud. Zijn originele collages vergroot hij vaak fotografisch om de details beter tot zijn recht te laten komen.
Jos deelt zijn intimiteit met de toeschouwers en hoopt dat zij ervan kunnen genieten.
De titels van zijn werk haalt hij meestal uit muziek en/of Latijnse teksten en hoeven wat hem betreft niet overeen te komen met wat men denkt te zien.

Majelle heeft jarenlang samen met schrijvers en uitgevers gewerkt. Acht jaar geleden besloot zij om zich meer op haar werk als kunstenaar te gaan focussen. Dat resulteerde in een explosie aan verschillende kunstvormen waar zij nu bijna dagelijks aan werkt.
Haar kunst bestaat uit collagekunst en stencil-art, acrylverf portretten en ‘distorted faces’, abstracte kunstwerken en abstract graff (met spraypaint).
Ook creëert zij ‘UP-cycle pieces’ waarbij ze een nieuw leven geeft aan ‘pre-used’ armbanden, kettingen, knopen, kralen, leren tassen, leren riemen etc. Vaak door ze helemaal uit elkaar te halen en op een andere manier samen te stellen, waarmee zij ze up-cycled, met een knipoog naar haar kunstenaarsnaam Upper Playground en haar logo UP waarmee ze haar schilderijen en andere kunstwerken ondertekent.
In haar collagekunst en stencil-art experimenteert ze met een combinatie van tekst en beeld, zelf geschreven slogans/lyrics/gedichten. Dit combineert zij met acrylverf, spraypaint, posca markers, stencils en wasco krijt.

Tijdens deze expositie zijn ook de beelden van galeriehouder Anneke Mensink en vaste exposant Noëlla Moen te zien.
Kom kijken naar deze bijzondere expositie en laat je verrassen.

Expositieperiode: 1 t/m 24 februari 2024
Meet & Greet Majelle Wams op 10 februari 14.00-16.00 uur
Meet & Greet Jos Slottje op 17 februari 14.00-16.00 uur
galerie DNA, Golstraat 9 in Deventer, zie www.galeriedna.nl
galerie DNA Deventer
sfeerimpressie expositie Dorien Plaat met installatie van Anneke Mensink
galerie DNA Deventer (2)
Tekening Johannah de Vries met sculptuur Anneke Mensink
galerie DNA Deventer (3)
Kunstwerk van Anneke Mensink en schilderij van Margot Olde Loohuis
galerie DNA Deventer (4)
Noëlla Moen - The Light Within

Ontmoet de kunstenaars en hun kunst bij galerie DNA

Aan de Golstraat 9, in het historische hart van Deventer is in het voorjaar van 2020 een nieuwe galerie voor hedendaagse en eigenzinnige kunst geopend voor het publiek. Hier heeft beeldend kunstenaar (en nu ook galeriehouder Anneke Mensink) een lang gekoesterde wens in vervulling laten gaan. In haar moderne galerie wordt permanent eigen ruimtelijk werk getoond samen met dat van haar vaste gastexposant. De kunstenaars van galerie DNA zijn ervan overtuigd dat kunst die mensen raakt, voortkomt uit het persoonlijke verhaal van de kunstenaar. Daarom zijn zij er trots op dat bezoekers van de galerie meestal één van de kunstenaars persoonlijk kan ontmoeten en soms aan het werk kan zien. De steeds veranderende etalages vormen een boeiende kijkplek en verleiden voorbijgangers om geheel vrijblijvend de exposities te bezoeken.

Galerie DNA laat ook wisselende gastexposanten uit verschillende beeldende disciplines exposeren. Het uitgangspunt bij het samenstellen van exposities is de originaliteit van het werk en de match met de vaste collectie ruimtelijk werk.

Openingstijden

donderdag t/m zaterdagmiddag en elke 1ste zondag van de maand 12.00 tot 16.00 uur.

Contact

galerie DNA
Golstraat 9
7411 BN Deventer
Nederland
Tel: 0630176113

www.galeriedna.nl

23 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar galerie DNA