galerie DNA

Expositie is afgelopen

Verstilling

Tentoonstelling 29-07-2023 t/m 26-08-2023 > Deventer
galerie DNA Verstilling
Henny Beckers - aardewerken pot met bomen en huis
galerie DNA Verstilling (2)
Willy vd Beek - Relaxing
galerie DNA Verstilling (3)
Marjan Kok - de wolf loert
Expositie ‘Verstilling’ bij galerie DNA

Drie schilders: Marjan Kok, Willy van der Beek en Henny Beckers tonen hun werk in galerie DNA. Ieder met een eigen inspiratie en kijk op de wereld. Met de titel ‘Verstilling’ willen zij het moment treffen als een still in een film; de tijd stil zetten, stil staan, bewust worden en tot rust komen. Schilderen is in feite altijd het weergeven van het moment.

Voor Marjan Kok is al jarenlang het bos haar leefomgeving. In de nacht ziet het bos er anders uit: het is een wereld binnen de wereld.
Marjan maakt van die binnenwereld opnames met de nachtcamera en ziet daarna de vos, de wolf, het edelhert en de uil onbekommerd in hun habitat zonder mensen.
De mysterieuze nacht die wij niet zien als we slapen. Deze natuuropnames waren aanleiding om aan de slag te gaan. Haar wandelingen versterkten het idee om de relatie tussen de natuur en de mens nader te onderzoeken.
De gebroken takken, het onbegaanbare, de lichtinval; Marjan Kok zag mysterie, verval en schoonheid tegelijkertijd.
In al haar schilderijen is het meisje aanwezig. Naakt. Zij is dat meisje. Ze leeft in de natuur en verwondert zich, voelt zich beschermd door de natuur en kwetsbaar tegelijk.
De wolven loeren, er is altijd dreiging, maar ze vallen niet aan. Het meisje is onbevangen en stoer. Wij allen zijn dat meisje.
Marjan Kok werkt in haar atelier in Epe.

Willy van der Beek exposeert haar serie ‘Exploring Stillness’. Zij stelt daarbij de vraag hoe het is om je af en toe terug te trekken uit de drukte en volheid van het leven en alleen te zijn. Verzonken in gedachten, met een drankje aan zee, verdiept in een boek, of wandelend in de natuur. De mens staat centraal in haar schilderijen. Waarschijnlijk omdat mensen centraal staan in haar leven. Niet als een bewuste keuze, maar gewoon, dat ìs: als vriendin, als moeder en partner, als advocaat (1987-2010) en mediator; zij is graag ‘in relatie’.
Ze houdt van het contrast tussen licht en donker in haar schilderijen en van het spel dat het licht speelt op voorwerpen, van het sprankelen van kleuren in het zonlicht. Zij schildert snel en met een losse toets, soms onaf, zodat het oog nog iets in te vullen heeft.
Willy van der Beek heeft haar atelier in De Oude Ambachtsschool in Zwolle.

Henny Beckers zag, mede vanuit haar onderwijsachtergrond, dat ze haar scherpe waarneming van objecten al vroeg had ontwikkeld.
Dat heeft haar doen besluiten om haar focus niet alleen op haar loopbaan te richten, maar haar talent voor schilderen/tekenen nadrukkelijk meer aandacht te geven.
Vanaf 2014 is zij zich gaan specialiseren in Magisch Realisme.
Het magisch realisme geeft een kijk op de vermeende werkelijkheid in de samenleving. Vanuit welk perspectief kijk je en is het zoals het lijkt of is het net anders?! Henny Beckers start in het werk altijd vanuit een waarneembare werkelijkheid, maar ze voegt daar nieuwe dimensies aan toe. Het componeren met onderdelen, met dilemma’s uit de samenleving, met gegevens uit de natuur, vaak gesitueerd in raadselachtige landschappen is voor haar een uitdaging. Zij is pas tevreden met het werk als er iets ongeloofwaardigs in zit, er iets te zien is wat je niet gewend bent, wat eigenlijk niet klopt.
Henny Beckers heeft haar atelier in Olst.

Tijdens deze expositie zijn ook de beelden van galeriehouder Anneke Mensink en vaste exposant Noëlla Moen te zien.

Expositie: ‘Verstilling’
Periode: 29 juli t/m 28 augustus 2023
galerie DNA, Golstraat 9 in Deventer, zie www.galeriedna.nl
galerie DNA Deventer
sfeerimpressie expositie Dorien Plaat met installatie van Anneke Mensink
galerie DNA Deventer (2)
Tekening Johannah de Vries met sculptuur Anneke Mensink
galerie DNA Deventer (3)
Kunstwerk van Anneke Mensink en schilderij van Margot Olde Loohuis
galerie DNA Deventer (4)
Noëlla Moen - The Light Within

Ontmoet de kunstenaars en hun kunst bij galerie DNA

Aan de Golstraat 9, in het historische hart van Deventer is in het voorjaar van 2020 een nieuwe galerie voor hedendaagse en eigenzinnige kunst geopend voor het publiek. Hier heeft beeldend kunstenaar (en nu ook galeriehouder Anneke Mensink) een lang gekoesterde wens in vervulling laten gaan. In haar moderne galerie wordt permanent eigen ruimtelijk werk getoond samen met dat van haar vaste gastexposant. De kunstenaars van galerie DNA zijn ervan overtuigd dat kunst die mensen raakt, voortkomt uit het persoonlijke verhaal van de kunstenaar. Daarom zijn zij er trots op dat bezoekers van de galerie meestal één van de kunstenaars persoonlijk kan ontmoeten en soms aan het werk kan zien. De steeds veranderende etalages vormen een boeiende kijkplek en verleiden voorbijgangers om geheel vrijblijvend de exposities te bezoeken.

Galerie DNA laat ook wisselende gastexposanten uit verschillende beeldende disciplines exposeren. Het uitgangspunt bij het samenstellen van exposities is de originaliteit van het werk en de match met de vaste collectie ruimtelijk werk.

Openingstijden

donderdag t/m zaterdagmiddag en elke 1ste zondag van de maand 12.00 tot 16.00 uur.

Contact

galerie DNA
Golstraat 9
7411 BN Deventer
Nederland
Tel: 0630176113

www.galeriedna.nl

11 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar galerie DNA