WG Kunst

Expositie is afgelopen

Celebration - Pauline Wiertz

Tentoonstelling 09-03-2018 t/m 11-03-2018 > Amsterdam
WG Kunst Celebration - Pauline Wiertz
Celebration 2018 Pauline Wiertz foto Ron Zijlstra
Het weekend van 9 maart 2018 exposeert Pauline Wiertz in WG Kunst onder de titel ‘Celebration’.

Beeldend kunstenaar Pauline Wiertz woont en werkt op het Wilhelmina Gasthuisterrein. In 1977 is zij afgestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie, afdeling Keramische Vormgeving. Zij is al 40 jaar actief als beeldend kunstenaar. Zij heeft zich gespecialiseerd in het maken van keramische objecten en sieraden. Haar werk bevindt zich in vele binnen- en buitenlandse collecties, o.a. in Amerika, China, Japan, Zweden, Italië, Frankrijk, Engeland, Duitsland.

De rode draad die door de tentoonstelling loopt is Azië, met name China, de bakermat van de keramiek. Pauline Wiertz heeft een paar keer in China, Jingdezhen, de porseleinstad gewerkt. Dit heeft een enorme indruk op haar gemaakt: “Je loopt in de geschiedenis van je eigen vak en iedereen is er mee bezig!”

In de door Wiertz gebruikte kleuren - blauwwit porselein - maar ook in de vormgeving van haar objecten zijn Aziatische invloeden terug te vinden. Ook vindt zij inspiratie in de onderwaterdocumentaires van David Attenborough, met zijn uitbundige kleurenpalet aan koralen, lichtgevende vissen en kwallen! Daarnaast vormen eten en etenswaren telkens terugkerende thema’s in haar werk. Zo maakte zij in 1990 eens een foto van een toren van schelpdieren in de etalage van een restaurant in Japan. Dit beeld dook jaren later weer op in haar werk.

Voor deze tentoonstelling is Wiertz nog meer dan anders op zoek gegaan naar bijzondere kleuren in haar glazuren: felle kleuren! Zij heeft nieuw keramisch werk gemaakt, dat in de vorm van een installatie wordt gepresenteerd.

OPENING vrijdag 9 maart 2018 van 17.00-19.00
Tentoonstellingsperiode vrijdag 9 t/m zondag 11 maart 2018
Openingstijden zaterdag 10 en zondag 11 maart 13.00 - 18.00

WG KUNST
Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28
1054 SP Amsterdam
www.wgkunst.nl
020 6161515
WG Kunst Amsterdam

WG Kunst is een culturele instelling met ANBI status die tentoonstellingen organiseert en kunsteducatieve projecten op het gebied van hedendaagse beeldende kunst.

De doelstelling van WG Kunst is het opwekken en vergroten van belangstelling voor beeldende kunst door op laagdrempelige wijze een breed publiek actief in aanraking te brengen met kunst.

De toegang tot de tentoonstellingen is gratis.

Openingstijden

Gedurende tentoonstellingsperiodes is WG Kunst geopend dinsdag t/m zondag van 13.00 - 17.00 uur

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Grafiek
  • Tekeningen

Stuur een bericht naar "WG Kunst"