WG Kunst

Expositie is afgelopen

KUNSTMONSTERS - groepstentoonstelling WG Kunst

Tentoonstelling 14-07-2023 t/m 06-08-2023 > Amsterdam
WG Kunst KUNSTMONSTERS - groepstentoonstelling WG Kunst
Vanaf vrijdag 14 juli t/m zondag 6 augustus is in WG Kunst de tentoonstelling KUNSTMONSTERS. 9 Kunstenaars maken samen een tentoonstelling In deze tentoonstelling zijn onder meer strips te zien, portretten, animatiefilm, ruimtelijk werk, schilderijen, lichtobjecten, cyanotypie en meer.

Femke van Heerikhuizen maakt illustraties en tekeningen en objecten van restmaterialen. Annelinde de Jong maakt monumentaal werk met en op handgeschept papier. Op zaterdagochtend geeft zij binnen de tentoonstellingen van WG Kunst aan volwassenen. Pedro Kastelijns is in 2022 afgestudeerd aan de Rietveld Academie en heeft tijdens het Boekenweekproject van WG Kunst Transformer een installatie gemaakt en een performance gehouden. Kastelijns is tevens musicus en treedt op met zijn experimentele band. Sjaak Rood is illustrator, animator en kinderboekenillustrator. Tijdens Kunstmonsters geeft hij workshops flipboekjes maken (animatie). H.F. van Steensel, Neerlandicus en beeldend kunstenaar, schrijft en maakt schilderijen, objecten en werken op papier op en met gevonden materialen. Zij maakt ‘Simplefilms’ en ‘My life as an amateur’ over dagelijkse zaken en zichzelf. Alexandra Timmer is een gedreven portrettist en bistertekenaar. Voor deze tentoonstelling maakt zij enkele nieuwe bisterportretten. Rudolf Valster maakt enkele grote cyanotypies en is tevens een bekwaam docent bij WG Kunst, bij workshops voor kinderen én volwassenen. Wasco maakt stripverhalen, verhalen en stripachtige objecten van gevonden materialen. Luitzen Zandbergen maakt kunstwerken en kastjes in Zero-stijl en objecten van restmaterialen zoals oude sinaasappelkistjes.

De expositie dient tevens als inspiratie voor de workshops van MIDZOMER MOKUM. De gratis workshops voor kinderen van 6 – 14 jaar worden in de eerste week van de zomervakantie gegeven. In de week voorafgaand aan de zomervakantie worden drie workshops voor volwassenen gegeven.
OPENING vrijdag 14 juli 17.00-19.00 uur
Geopend dinsdag t/m zondag 13.00-17.00 uur
Tentoonstellingsperiode 14 juli t/m 6 augustus 2023
N.B. Gallery Talk 27 juli 19.30 met performance Pedro Kastelijns
WG Kunst Amsterdam

WG Kunst is een culturele instelling met ANBI status die tentoonstellingen organiseert en kunsteducatieve projecten op het gebied van hedendaagse beeldende kunst.

De doelstelling van WG Kunst is het opwekken en vergroten van belangstelling voor beeldende kunst door op laagdrempelige wijze een breed publiek actief in aanraking te brengen met kunst.

De toegang tot de tentoonstellingen is gratis.

Openingstijden

Gedurende tentoonstellingsperiodes is WG Kunst geopend dinsdag t/m zondag van 13.00 - 17.00 uur

Contact

WG Kunst
Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28
1054 SP Amsterdam
Nederland
Tel: 020 6161515

www.wgkunst.nl

117 dagen geleden bijgewerkt

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Grafiek
  • Tekeningen

Stuur een bericht naar WG Kunst