WG Kunst

Expositie is afgelopen

De acht Grafici and Friends - groepstentoonstelling in WG Kunst

Tentoonstelling 21-04-2023 t/m 30-04-2023 > Amsterdam
WG Kunst De acht Grafici and Friends - groepstentoonstelling in WG Kunst
Jan Baas - Sietse H. Bakker - Henriette Boerendans - Edwin Emmens - Frits Nolte - Carola Rombouts - Henk Tichelaar - Wendela de Vries - Philip Wiesman

De acht grafici is een klein, soms wisselend gezelschap van grafisch kunstenaars. De groep bestaat uit vrienden en collega’s. Zij gebruiken een grote verscheidenheid aan grafische technieken en toepassingen. In deze groepstentoonstelling in WG Kunst worden negen kunstenaars samengebracht, ieder met een persoonlijke ‘verhaal’ in de eigen grafische techniek.
De tentoonstelling bestaat uit de bijna verstilde voorstellingen van Jan Baas en de op gedichten van Osip Mandelstam geïnspireerde drukken van Sietse H. Bakker. Verder houtsneden van bomen en vogels gemaakt voor kinderboeken van Henriette Boerendans, zeefdrukken met fragmenten van oude foto’s en dia’s van Edwin Emmens en linosneden met dansende vrouwen van Frits Nolte.
Carola Rombouts toont universele gebaren in diverse druktechnieken, van Henk Tichelaar zijn op de natuur gebaseerde droge naalden te zien, van Wendela de Vries vrouwen en bomen in steendruk en van Philip Wiesman etsen van bos- en duinlandschappen.
Het is de gezamenlijke liefde voor de grafische kunst die hen bindt. Grafiek komt uit het ambachtelijke atelier. Het is prepareren, snijden, tekenen. Krassen in een drukplaat. Inrollen van de steen of inrakelen van het zeefdrukraam. De drukinkt aanmaken die vet kan zijn of droog en mager. En tenslotte na de laatste drukgang het voorzichtig oplichten van het papier, het spiegelbeeld zien met de inkt nog zacht glanzend: een magisch moment.

Feestelijke opening vrijdag 21 april 17.00-19.00
Tentoonstellingsperiode 21/m 30 april 2023
Openingstijden dagelijks 13.00-17.00, maandag gesloten
Artist Talk vrijdag 28 april (zie voor tijdstip www.wgkunst.nl)
Finissage met muziek zondag 30 april van 15.00-17.00

WG Kunst
Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28
1054 SP Amsterdam
www.wgkunst.nl |020 6161515 | wgkunst@wgkunst.nl
WG Kunst Amsterdam

WG Kunst is een culturele instelling met ANBI status die tentoonstellingen organiseert en kunsteducatieve projecten op het gebied van hedendaagse beeldende kunst.

De doelstelling van WG Kunst is het opwekken en vergroten van belangstelling voor beeldende kunst door op laagdrempelige wijze een breed publiek actief in aanraking te brengen met kunst.

De toegang tot de tentoonstellingen is gratis.

Openingstijden

Gedurende tentoonstellingsperiodes is WG Kunst geopend dinsdag t/m zondag van 13.00 - 17.00 uur

Contact

WG Kunst
Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28
1054 SP Amsterdam
Nederland
Tel: 020 6161515

www.wgkunst.nl

12 dagen geleden bijgewerkt

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Grafiek
  • Tekeningen

Stuur een bericht naar WG Kunst