WG Kunst

Expositie is afgelopen

Het onzichtbare zichtbaar maken - Gertruud Dentjens

Tentoonstelling 26-01-2024 t/m 28-01-2024 > Amsterdam
WG Kunst Het onzichtbare zichtbaar maken - Gertruud Dentjens
In het laatste weekend van Januari 2024 exposeert beeldend kunstenaar Gertruud Dentjens in WG Kunst. Zij is gefascineerd door materialen die hun werking in constructies hebben verloren uit monumenten of interieur; verborgen hebben gezeten en niet direct opgemerkt worden. Dentjens combineert deze materialen met nieuwe elementen: zo maakt zij het onzichtbare zichtbaar en creëert zij een nieuw verhaal. Zij wil de essentie van het materiaal blootleggen en beelden scheppen in de meest pure vorm. Zorgvuldigheid, minimalisme en ingetogenheid zijn kernbegrippen die in haar werk zijn terug te vinden.

In de tentoonstelling in WG Kunst is nieuw, nog niet eerder getoond werk, te zien in combinatie met werken uit het recente verleden. O.a. een serie van 30 ruimtelijke objecten op klein formaat (Just A7) van diverse soorten hout, die met acrylverf en houtlijm tot nieuwe objecten zijn gemaakt. Lichtinval en schaduwwerking doen de rest. Ook presenteert zij een serie grotere werken (Just A4) op een stalen frame in de ruimte.

Daarnaast maakt Dentjens een hoge installatie (Just A1) van oude en nieuwe bouwmaterialen waar je omheen kunt lopen en doorheen kunt kijken. Aan de wand een serie kleurstapelingen, softpastel op wit geschept papier. Ook is er een aantal lichtstudies met olieverf op eikenhout en multiplex en een ander nieuw werk: New Daylight.

OPENING vrijdag 26 januari 2024 van 17.00-19.00
Openingswoord Carine van Gorp
Tentoonstelling geopend zaterdag 27 en zondag 28 januari 2024
Openingstijden 13.00-17.00
WG Kunst Amsterdam

WG Kunst is een culturele instelling met ANBI status die tentoonstellingen organiseert en kunsteducatieve projecten op het gebied van hedendaagse beeldende kunst.

De doelstelling van WG Kunst is het opwekken en vergroten van belangstelling voor beeldende kunst door op laagdrempelige wijze een breed publiek actief in aanraking te brengen met kunst.

De toegang tot de tentoonstellingen is gratis.

Openingstijden

Gedurende tentoonstellingsperiodes is WG Kunst geopend dinsdag t/m zondag van 13.00 - 17.00 uur

Contact

WG Kunst
Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28
1054 SP Amsterdam
Nederland
Tel: 020 6161515

www.wgkunst.nl

9 dagen geleden bijgewerkt

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Grafiek
  • Tekeningen

Stuur een bericht naar WG Kunst