WG Kunst

Expositie is afgelopen

Bij Brian thuis - Kinderboekenweek project WG Kunst

Tentoonstelling 09-09-2023 t/m 05-11-2023 > Amsterdam
WG Kunst Bij Brian thuis - Kinderboekenweek project WG Kunst
met Brian Elstak, Hedy Tjin, Floor de Goede, Pris Roos, Cassèl Elstak en Zindzi Zevenbergen

WG Kunst presenteert in het kader van de Kinderboekenweek de tentoonstelling BIJ BRIAN THUIS.
Het thema van de Kinderboekenweek 2023 is ‘Bij mij thuis’.
Achter je voordeur, daar woon je. Maar ook je hoofd is een soort huis: daarbinnen kun je na een lange dag lekker op de bank ploffen, helemaal jezelf zijn en doen wat je maar wilt. Voor Brian Elstak is thuis de plek waar vrienden op visite komen, waar verhalen worden verteld. Zijn gedachtewereld is dan ook het uitgangspunt voor deze tentoonstelling.
Elstak is beeldend kunstenaar, illustrator, schilder en kinderboekschrijver. Als bruggenbouwer brengt hij graag disciplines samen – in zijn eigen werk, maar ook met de mensen om zich heen. Nu komen er vijf kunstenaarsvrienden op bezoek: tekenaars Hedy Tjin, Floor de Goede en Pris Roos, zoon en knuffelmaker Cassèl Elstak en schrijver Zindzi Zevenbergen.
De tentoonstelling draait grotendeels om ‘A Black Girl in Space’: een afrofuturistisch verhaal-in-wording, waarin Elstak vertelt over een meisje dat vanuit de ruimte de planeet aarde wil bezoeken, omdat ze voelt dat ze daar thuishoort. Maar ook de figuren uit de spannende kinderboekentrilogie van Elstak (Tori, Trobi en Lobi) bivakkeren in zijn belevingswereld.
Alle kunstenaars maken voor deze tentoonstelling nieuw werk, geïnspireerd op deze verhalen. Zindzi Zevenbergen schrijft een muurgedicht. Van Brian Elstak, Hedy Tjin en Floor de Goede zijn illustraties in ieders eigen stijl te verwachten. Pris Roos maakt een grote schildering op karton. Cassèl Elstak presenteert handgemaakte personages uit de boeken van zijn vader.
Als je de zaal binnenkomt, zal het lijken alsof je een huiskamer binnenstapt. Een kleurrijke, bijzondere ruimte waar van alles te zien en te beleven is. Waarvan je zin krijgt om je jas op te hangen en je schoenen uit te trappen. De ideeënwereld van Elstak, met wortels in hiphop, (straat)kunst, comics en tv-series, vormt de verbindende factor tussen de verschillende kunstenaars en maken de tentoonstelling tot een eenheid. Veel aandacht wordt besteed aan de inrichting. WG Kunst wil dit jaar een opvallende, veelkleurige omgeving creëren die behalve herkenbaarheid en vertrouwdheid ook ruimte voor nieuwe ontdekkingen en fantasieën bevat.
Het kinderboekenweekproject van WG Kunst is een twee maanden durende tentoonstelling in het najaar, waarbinnen een groot aantal workshops voor schoolklassen worden gegeven.
OPENING: zaterdag 9 september 2023 17.00-19.00 uur
TENTOONSTELLINGSPERIODE zaterdag 9 september t/m zondag 5 november 2023
Openingstijden: dinsdag t/m zondag 13.00-17.00 uur
(di, do en vrij workshops voor schoolklassen tot 14.30 uur)

WG Kunst | Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28 | 1054 SP Amsterdam |
www.wgkunst.nl | 020 6161515 | wgkunst@wgkunst.nl
WG Kunst Amsterdam

WG Kunst is een culturele instelling met ANBI status die tentoonstellingen organiseert en kunsteducatieve projecten op het gebied van hedendaagse beeldende kunst.

De doelstelling van WG Kunst is het opwekken en vergroten van belangstelling voor beeldende kunst door op laagdrempelige wijze een breed publiek actief in aanraking te brengen met kunst.

De toegang tot de tentoonstellingen is gratis.

Openingstijden

Gedurende tentoonstellingsperiodes is WG Kunst geopend dinsdag t/m zondag van 13.00 - 17.00 uur

Contact

WG Kunst
Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28
1054 SP Amsterdam
Nederland
Tel: 020 6161515

www.wgkunst.nl

117 dagen geleden bijgewerkt

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Grafiek
  • Tekeningen

Stuur een bericht naar WG Kunst