WG Kunst

Expositie is afgelopen

Kunst is bruin - Chiel Veffer

Tentoonstelling 02-02-2024 t/m 11-02-2024 > Amsterdam
WG Kunst Kunst is bruin - Chiel Veffer
Affiche Kunst is bruin - Chiel Veffer
Begin februari exposeert Chiel Veffer nieuw werk in WG Kunst onder het motto: kunst is het zoeken naar het antwoord op een vraag die je vergeten bent. Te zien zijn schilderijen, tekeningen, assemblages, objecten en collages.

Veffers werk beweegt zich rond het thema van de vervagende herinnering, met de dood als begin van die vervaging. Hoeveel mensen hebben nog levende herinneringen aan Harry Everdingelstein [1846-1909]? Precies! Het enige dat er van hem over is, is een onduidelijke, bruine, ovale foto waarvan niet eens helemaal zeker is dat hij erop staat.

Veffer zelf over zijn kunst en drijfveren:
Ik vraag me al bijna mijn hele leven af waarom de drang om dingen te maken zo ononderdrukbaar groot is. Zo lang als ik me herinner heb ik niets anders gedaan dan wonderlijke dingen in elkaar schroeven en plakken. Rond mijn dertigste zei een vriend tegen mij: maar dat is kunst! Daarna kostte het weer tien jaar om de onschuld terug te vinden die ik sinds dat moment kwijt was.
De inspiratiebron is wel altijd hetzelfde gebleven: de vervagende herinnering. En met vervagend bedoel ik dood. Het is klaar. Vlinders opgeprikt in ladekasten, fossielen ingelijst en in vitrines gelegd, gerookte palingen aan een touwtje en beschimmelde, kleurrijke lichamen van vogels die onder een auto hebben gelegen. En natuurlijk ook mensen. Alles wat er over is van iets wat ooit levend was. Maar een aantal sporen dat het leven nalaat zullen altijd bruin zijn en nooit verdwijnen – niks geen ijdelheid.

Een andere bron is het Nederlandse landschap in de winter om vijf uur ’s middags, met zo’n sombere rij bomen langs een veel te recht kanaal, als je na een dag wandelen op zoek bent naar een warm huis en een borrel.

Tentoonstellingsperiode 2 t/m 11 februari 2024
Vrijdag 2 februari geopend van 17.00-19.00
Zaterdag 3 februari t/m zondag 11 februari open van 13.00-17.00
maandag gesloten.
WG Kunst Amsterdam

WG Kunst is een culturele instelling met ANBI status die tentoonstellingen organiseert en kunsteducatieve projecten op het gebied van hedendaagse beeldende kunst.

De doelstelling van WG Kunst is het opwekken en vergroten van belangstelling voor beeldende kunst door op laagdrempelige wijze een breed publiek actief in aanraking te brengen met kunst.

De toegang tot de tentoonstellingen is gratis.

Openingstijden

Gedurende tentoonstellingsperiodes is WG Kunst geopend dinsdag t/m zondag van 13.00 - 17.00 uur

Contact

WG Kunst
Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28
1054 SP Amsterdam
Nederland
Tel: 020 6161515

www.wgkunst.nl

9 dagen geleden bijgewerkt

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Grafiek
  • Tekeningen

Stuur een bericht naar WG Kunst