WG Kunst

Expositie is afgelopen

Verborgen Landschappen - Iet Kortschot

Tentoonstelling 07-05-2022 t/m 08-05-2022 > Amsterdam
WG Kunst Verborgen Landschappen - Iet Kortschot
Van 6 t/m 8 mei exposeert beeldend kunstenaar Iet Kortschot (1955) in WG Kunst. Sinds haar twintigste werkt Iet Kortschot met keramiek. Ze is eerstegraads docent beeldende vorming, volgde glazuurtheorie bij Emmy van Deventer en ‘Keramische zeefdruk voor de industrie’ aan het Institut für Künstlerische Keramik, Höhr-Grenzhausen (D).

In deze tentoonstelling in WG Kunst laat zij keramische tegellandschappen zien. Haar lege keramische landschappen waarin licht, lucht en ruimte de hoofdrol spelen, lijken gemaakt om in weg te dromen. Ver weg van de drukte van de stad geef je je over aan de oneindige schoonheid van de natuur, als een tocht over de Waddenzee.
Naast het landschappelijke ervaar je eveneens menselijke eigenschappen als melancholie, angst voor de leegte of het verlangen naar vrijheid. Het werk gaat zowel over grenzen verkennen als op grenzen stuiten. Onmiskenbaar loopt er een parallel tussen haar kunst en ervaringen uit haar eigen leven. Die verbondenheid tussen de mens in al zijn emoties en de natuur doet denken aan romantische schilders uit de achttiende eeuw. Het is die onmiskenbaar poëtische sfeer die ook de keramische landschappen van Iet Kortschot kenmerkt.

In haar recente keramische tegellandschappen overheerst de leegte. Ze experimenteert met oplichtende horizonnen, waar wolkenpartijen doorheen lijken te zakken, in combinatie met aardse texturen. Zonlicht verandert het beeld en maakt diepe lagen in het panorama zichtbaar.
Tentoonstellingsperiode 6 t/m 8 mei 2022
Opening vrijdag 6 mei 17.00 door Nol de Koning
Openingstijden zaterdag 7 mei en zondag 8 mei 13.00-17.00 uur

WG KUNST
Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28
1054 SP Amsterdam (WG terrein)
www.wgkunst.nl
020 6161515
wgkunst@wgkunst.nl
WG Kunst Amsterdam

WG Kunst is een culturele instelling met ANBI status die tentoonstellingen organiseert en kunsteducatieve projecten op het gebied van hedendaagse beeldende kunst.

De doelstelling van WG Kunst is het opwekken en vergroten van belangstelling voor beeldende kunst door op laagdrempelige wijze een breed publiek actief in aanraking te brengen met kunst.

De toegang tot de tentoonstellingen is gratis.

Openingstijden

Gedurende tentoonstellingsperiodes is WG Kunst geopend dinsdag t/m zondag van 13.00 - 17.00 uur

Contact

WG Kunst
Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28
1054 SP Amsterdam
Nederland
Tel: 020 6161515

www.wgkunst.nl

4 dagen geleden bijgewerkt

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Grafiek
  • Tekeningen

Stuur een bericht naar WG Kunst