WG Kunst

Expositie is afgelopen

Kunstroute BINNENsteBUITEN Kringloop WG Kunst

Tentoonstelling 16-06-2023 t/m 30-08-2023 > Amsterdam
WG Kunst Kunstroute BINNENsteBUITEN Kringloop WG Kunst
WG Kunst organiseert deze zomer voor de derde keer een kunstroute in de openbare ruimte, BINNENSTEBUITEN, met als thema KRINGLOOP. De route is te zien van 16 juni t/m 30 augustus 2023. Een buitenmuseum, toegankelijk en laagdrempelig voor buurtbewoners uit de directe omgeving én alle mensen daarbuiten.
Dit jaar gaat de route vanuit WG Kunst over het WG terrein naar De Hallen. 50 Kunstenaars hebben een kunstwerk/installatie voor een vitrinekastje gemaakt. Er zijn ook 5 kunstkastjes voor buurtbewoners gereserveerd. Er is een genummerde plattegrond verkrijgbaar bij WG Kunst, in De Hallen en bij de informatiekastjes die verspreid over het WG terrein staan.

Deelnemend kunstenaars aan de kunstroute zijn Tanja van Abbema, Femke de Bakker, Hannie Berendse, Mirjam Berloth, Erik Bindervoet, Edith Bons, Jacqueline Bohlmeijer, Anneke Bruin, Niek Bruynzeel, Colette Curfs, Gertruud Dentjens, Moon van Drunen, Femmie Duiven, Margot van Ham, Femke van Heerikhuizen, Francisca Henneman, Evo van Huijzen, Pedro Kastelijns, Astrid Keijser, Saskia Koster, Roos van Lierop, René Mos, Anna Mulder, Anneliek Nieuwland, Mirjam Offringa, Dominique Panhuysen, Lisbeth Parisius, Gerard Pouw, Maddy Rentenaar, Erna van Sambeek, Helmie van de Riet, Tynke van Schaik, Catharina Scholten, Kaat Schulte, Andrea Simal, Ramesh Singh, H.F. van Steensel, Rudolf Valster, Ingeborg Vandamme, Chiel Veffer, Annechien Verhey, David de Visser, Wasco, Arnold Weel, Frits Wielders, René Windig, Ursula Woerner, Mino Wortel, Astrid Zuidema en Agata Zwierzynska.

Meer informatie over de kunstenaar en het kunstwerk is te lezen via de QR code op het vitrinekastje. Er worden rondleidingen georganiseerd en voor kinderen is een Kijk-en-Doe-boekje beschikbaar. De buitenkunstroute is 24/7 gratis te bezichtigen gedurende de tentoonstellingsperiode.

Van 16 juni t/m 9 juli 2023 is de gelijknamige tentoonstelling Kringloop te zien in de expositieruimte van WG Kunst, in het verlengde van de kunstroute. Deelnemend kunstenaars zijn Mirjam Berloth, Femke van Heerikhuizen, Pedro Kastelijns, Lisbeth Parisius, Gerard Pouw, Tamar Rubinstein, H.F. van Steensel, Chiel Veffer, Wasco en Luitzen Zandbergen. Deze tentoonstelling is geopend dinsdag t/m zondag 13.00-17.00 uur.
WG Kunst Amsterdam

WG Kunst is een culturele instelling met ANBI status die tentoonstellingen organiseert en kunsteducatieve projecten op het gebied van hedendaagse beeldende kunst.

De doelstelling van WG Kunst is het opwekken en vergroten van belangstelling voor beeldende kunst door op laagdrempelige wijze een breed publiek actief in aanraking te brengen met kunst.

De toegang tot de tentoonstellingen is gratis.

Openingstijden

Gedurende tentoonstellingsperiodes is WG Kunst geopend dinsdag t/m zondag van 13.00 - 17.00 uur

Contact

WG Kunst
Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28
1054 SP Amsterdam
Nederland
Tel: 020 6161515

www.wgkunst.nl

5 dagen geleden bijgewerkt

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Grafiek
  • Tekeningen

Stuur een bericht naar WG Kunst