WG Kunst

Expositie is afgelopen

buitenstebinnen KRINGLOOP - groepstentoonstelling in WG Kunst

Tentoonstelling 16-06-2023 t/m 09-07-2023 > Amsterdam
WG Kunst buitenstebinnen KRINGLOOP - groepstentoonstelling in WG Kunst
Van 16 juni t/m 9 juli 2023 is - in het verlengde van de (buiten)kunstroute BINNENsteBUITEN - de tentoonstelling BUITENsteBINNEN Kringloop te zien in WG Kunst. Een tentoonstelling met kunst gemaakt van restmaterialen zoals verpakkingsmaterialen, afval en objecten die voorheen een andere functie vervulden.

Deelnemend kunstenaars zijn Mirjam Berloth, Femke van Heerikhuizen, Lisbeth Parisius, Gerard Pouw, Tamar Rubinstein, H.F. van Steensel, Chiel Veffer, Wasco en Luitzen Zandbergen

Te zien zijn o.a.: de installatie Lifting Colors van Mirjam Berloth. Femke van Heerikhuizen heeft een bewegend muziekbandje van vuilniszakken en stofzuigers gemaakt, alsook vogelobjecten en andere installaties. Lisbeth Parisius exposeert objecten van eierdozen, beton en lichtblauw plastic. Gerard Pouw toont grote tekeningen van platgetrapte blikjes. Van Tamar Rubinstein zijn enkele uitgeholde boeken assemblages te zien. H.F. van Steensel is vertegenwoordigd met diverse installaties en objecten. Chiel Veffer komt met verschillende installaties, waaronder 6 filosofen op een bal. Wasco maakt interactieve veegkunst in de zaal, waarmee het publiek wordt uitgenodigd om nieuwe vormen te maken. Een mensenhoog scherm van sinaasappelkistjes gemaakt door Luitzen Zandbergen is onderdeel van de tentoonstelling.

OPENING vrijdag 16 juni 18.30 uur – 20.00 uur
Tijdens de opening zangoptreden van Chiel Veffer en Wasco, onder begeleiding van de muziekband van Femke van Heerikhuizen.

Voorafgaand aan de opening is de eerste feestelijke rondleiding langs de kunstroute BINNENsteBUITEN KRINGLOOP, onder muzikale begeleiding van het Frankfurter Polka Trio.
Tentoonstellingsperiode 16 juni t/m 9 juli 2023
Openingstijden dinsdag t/m zondag 13.00-17.00 uur
WG Kunst Amsterdam

WG Kunst is een culturele instelling met ANBI status die tentoonstellingen organiseert en kunsteducatieve projecten op het gebied van hedendaagse beeldende kunst.

De doelstelling van WG Kunst is het opwekken en vergroten van belangstelling voor beeldende kunst door op laagdrempelige wijze een breed publiek actief in aanraking te brengen met kunst.

De toegang tot de tentoonstellingen is gratis.

Openingstijden

Gedurende tentoonstellingsperiodes is WG Kunst geopend dinsdag t/m zondag van 13.00 - 17.00 uur

Contact

WG Kunst
Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28
1054 SP Amsterdam
Nederland
Tel: 020 6161515

www.wgkunst.nl

117 dagen geleden bijgewerkt

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Grafiek
  • Tekeningen

Stuur een bericht naar WG Kunst