WG Kunst

Expositie is afgelopen

Beelden - Louis Deen

Tentoonstelling 01-02-2019 t/m 03-02-2019 > Amsterdam
WG Kunst Beelden - Louis Deen
De loopbaan van Louis Deen (1931) speelde zich af in het Wilhelmina Gasthuis, Binnengasthuis en het AMC. Als arts/anesthesioloog werkte hij altijd met patiënten en tijdens zijn werkzaamheden ontstond sterk de behoefte om met zijn handen beelden te maken. Die beelden waren gebaseerd op gedachten en steunden hem in zijn denken, ‘DenkBeelden’.

Vanaf begin jaren ’80, toen hij zijn werk als arts volledig in de vingers had gekregen, ontstond voor hem daadwerkelijk ruimte om met zijn handen iets ‘erbij’ te gaan doen. Afkomstig uit een kunstzinnig milieu ging hij als autodidact in zijn vrije tijd beelden maken. Hierin kon hij zijn experimenteerdrang en vrijheid van denken tot uitdrukking brengen.

Aanvankelijk werkt hij alleen met hout, materiaal dat hem mateloos boeit: ‘De tijd van leven wordt door de boom in hout geschreven’. Daarna gaat hij hout met glas combineren. Vervolgens gaat hij glasbeelden maken door glas te smelten in een keramische oven. In zijn glassculpturen speelt hij met het licht. Ook raakt hij gefascineerd door de vorm van de leest en maakt hiervan gestapelde installaties (Leestenbeelden).

Met de tentoonstelling van zijn beeldend werk in WG Kunst keert Deen in 2019 terug naar het Wilhelmina Gasthuisterrein. Van zijn vrouw Loes (overleden in 2017), die evenals hij als arts werkte en daarnaast schilderde, zijn in de tentoonstelling enkele schilderijen te zien.

OPENING vrijdag 1 februari 2019 van 17.00-19.00
geopend zaterdag 2 en zondag 3 februari 13.00-17.00

U bent van harte welkom om de tentoonstelling te bezoeken!

WG KUNST
Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28
1054 SP Amsterdam
www.wgkunst.nl
020 6161515
wgkunst@wgkunst.nl
WG Kunst Amsterdam

WG Kunst is een culturele instelling met ANBI status die tentoonstellingen organiseert en kunsteducatieve projecten op het gebied van hedendaagse beeldende kunst.

De doelstelling van WG Kunst is het opwekken en vergroten van belangstelling voor beeldende kunst door op laagdrempelige wijze een breed publiek actief in aanraking te brengen met kunst.

De toegang tot de tentoonstellingen is gratis.

Openingstijden

Gedurende tentoonstellingsperiodes is WG Kunst geopend dinsdag t/m zondag van 13.00 - 17.00 uur

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Grafiek
  • Tekeningen

Stuur een bericht naar "WG Kunst"