WG Kunst

Expositie is afgelopen

The Last Picture Show

Tentoonstelling 30-03-2018 t/m 02-04-2018 > Amsterdam
WG Kunst The Last Picture Show
affiche WG Kunst 2018 The Last Picture Show Els Enschede
In het Paasweekeinde is WG Kunst het podium voor de foto’s en schilderwerken van Els Enschede. ‘The Last Picture show’ brengt de ontwikkeling binnen haar werk bij elkaar.

De afgelopen tien jaar heeft Els Enschede haar fotografische blik aangescherpt en verdiept. De geënsceneerde taferelen uit haar beginjaren als fotograaf heeft ze ingeruild voor beelden die toevallig op haar weg komen – in stedelijke omgeving of in de vrije natuur. Zij doorbreekt de grenzen van de fotografie door foto’s te beschilderen met acrylverf.

Steeds minder gaat het Els Enschede om het maken van een ‘mooie’ foto. Onder het motto ‘kijken, zoeken, vinden’ speelt ze met lichtval, compositie en uitsnede, op zoek naar het beeld dat intrigeert of raakt. Soms versterken de ingrepen het beeld, op andere momenten verandert het beeld zo grondig dat de oorspronkelijke foto amper te herkennen is.

Een aantal werken wordt getoond op verschillende formaten en in meerdere uitvoeringen, om de keuzes in het proces van foto tot kunstwerk te laten zien.

OPENING vrijdag 30 maart 2018 van 116.30-18.30
Tentoonstellingsperiode za 31 maart t/m ma 2 april 2018
Openingstijden za 31 maart, zo 1 & ma 2 april 13.00 - 17.00


WG KUNST
Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28
1054 SP Amsterdam
www.wgkunst.nl
020 6161515
WG Kunst Amsterdam

WG Kunst is een culturele instelling met ANBI status die tentoonstellingen organiseert en kunsteducatieve projecten op het gebied van hedendaagse beeldende kunst.

De doelstelling van WG Kunst is het opwekken en vergroten van belangstelling voor beeldende kunst door op laagdrempelige wijze een breed publiek actief in aanraking te brengen met kunst.

De toegang tot de tentoonstellingen is gratis.

Openingstijden

Gedurende tentoonstellingsperiodes is WG Kunst geopend dinsdag t/m zondag van 13.00 - 17.00 uur

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Grafiek
  • Tekeningen

Stuur een bericht naar "WG Kunst"