WG Kunst

Expositie is afgelopen

WG Kunst: Op drift - kunstroute in Amsterdam Oud-West

Tentoonstelling 23-06-2018 t/m 02-09-2018 > Amsterdam
WG Kunst WG Kunst: Op drift - kunstroute in Amsterdam Oud-West
plattegrond kunstroute Op drift
WG Kunst WG Kunst: Op drift - kunstroute in Amsterdam Oud-West (2)
©Barbara Broekman 'Open Monden' textiele installatie in de Passage van De Hallen
KUNSTROUTE IN AMSTERDAM OUD-WEST VAN 23 JUNI T/M 2 SEPTEMBER 2018

Op drift is een kunstroute georganiseerd door WG Kunst. De term ‘op drift’ is een verwijzing naar de onrust van deze tijd. De route leidt bezoekers langs vier plekken in Amsterdam Oud-West. De kunstwerken staan op onverwachte, atypische plekken in de (semi) openbare ruimte: In LAB 111, de Passage van De Hallen, op de Bogen op het WG terrein en in WG Kunst.
In totaal acht kunstenaars doen mee met nieuw of bestaand werk. Sommigen vragen aandacht voor intimiteit en kwetsbaarheid of bieden een rustpunt. Anderen geven strijdlustig of verstild commentaar. Een aantal kunstwerken is speciaal voor de locatie gemaakt.

Deelnemend kunstenaars Gijs Assmann, Barbara Broekman, Lies Dessens, Annemieke Gerrist, Caren van Herwaarden, Jeroen Kee, Mari Shields en Marianne Theunissen

De kunstroute kan op verschillende manieren gelopen worden: starten bij WG Kunst, maar ook vanuit De Hallen of LAB 111. Met deze unieke combinatie van kunstwerken wil WG Kunst het publiek deze zomer verrassen en letterlijk en figuurlijk laten stilstaan bij wat de huidige samenleving beweegt. Door de kunstroute te lopen kun je het zelf ontdekken.

In WG Kunst is t/m 15 juli een tentoonstelling met werk van de kunstenaars van Op drift te zien. WG Kunst is als initiatiefnemer van de kunstroute t/m 15 juli het centrale informatiepunt. Informatiebrochure Kunstroute Op drift gratis verkrijgbaar bij WG Kunst en de andere deelnemende locaties..Bij LAB 111 en De Hallen (OBA, Beeldend Gesproken) is de brochure gedurende de gehele tentoonstellingsperiode, dus t/m 2 september, verkrijgbaar.
WG Kunst Amsterdam

WG Kunst is een culturele instelling met ANBI status die tentoonstellingen organiseert en kunsteducatieve projecten op het gebied van hedendaagse beeldende kunst.

De doelstelling van WG Kunst is het opwekken en vergroten van belangstelling voor beeldende kunst door op laagdrempelige wijze een breed publiek actief in aanraking te brengen met kunst.

De toegang tot de tentoonstellingen is gratis.

Openingstijden

Gedurende tentoonstellingsperiodes is WG Kunst geopend dinsdag t/m zondag van 13.00 - 17.00 uur

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Grafiek
  • Tekeningen

Stuur een bericht naar "WG Kunst"