WG Kunst

Expositie is afgelopen

De Wonderlijke Dieren Show van Martijn van der Linden

Tentoonstelling 15-09-2018 t/m 04-11-2018 > Amsterdam
WG Kunst De Wonderlijke Dieren Show van Martijn van der Linden
Rond de Kinderboekenweek 2018 toont WG Kunst het originele werk van Martijn van der Linden. De tentoonstelling omvat een groot aantal originele tekeningen en schilderingen uit recent gepubliceerde boeken. Daarnaast maakt hij speciaal voor de tentoonstelling nieuw werk, waaronder enkele ruimtelijke installaties. Het thema van de Kinderboekenweek 2018 is Vriendschap.

Martijn van der Linden behoort bij de top van de Nederlandse illustratoren. Hij is heel productief. Hij is verschillende keren onderscheiden voor zijn werk. Zo won hij onder meer in 2016 de Gouden Penseel voor Tangramkat. Ook ontving hij de Woutertje Pieterse Prijs en de Vlag en wimpel penseel jury voor Stem op de okapi! Met zijn speelse werkwijze en veelal surrealistische benadering ontwikkelt hij zijn eigen beeldtaal.

Martijn van der Linden werkt het liefst realistisch met surrealistische elementen, waardoor zijn tekeningen soms vervreemdend werken. Daarnaast voegt hij graag speelse elementen toe. Met deze tentoonstelling wil WG Kunst de autonome beeldende zeggingskracht van Martijn van der Lindens werk onder de aandacht brengen van een breed publiek van volwassenen en kinderen. Evenals vorige jaren worden workshops voor schoolklassen gegeven.

Dit kinderboekenweekproject is het negende in een indrukwekkende reeks met achtereenvolgens Ted van Lieshout, Daan Remmerts de Vries, Harriët van Reek, Harrie Geelen, Annemarie van Haeringen, Sylvia Weve, Fiep Westendorp/ Max Kisman en Floor Rieder.

OPENING za 15 september 16.00-18.00
Tentoonstellingsperiode 15 september t/m 4 november 2018
Openingstijden dinsdag t/m zondag 13.00 – 17.00


WG KUNST
Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28
1054 SP Amsterdam
www.wgkunst.nl
020 6161515
www.wgkunst.nl
WG Kunst Amsterdam

WG Kunst is een culturele instelling met ANBI status die tentoonstellingen organiseert en kunsteducatieve projecten op het gebied van hedendaagse beeldende kunst.

De doelstelling van WG Kunst is het opwekken en vergroten van belangstelling voor beeldende kunst door op laagdrempelige wijze een breed publiek actief in aanraking te brengen met kunst.

De toegang tot de tentoonstellingen is gratis.

Openingstijden

Gedurende tentoonstellingsperiodes is WG Kunst geopend dinsdag t/m zondag van 13.00 - 17.00 uur

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Grafiek
  • Tekeningen

Stuur een bericht naar "WG Kunst"