WG Kunst

Expositie is afgelopen

De Moeder De Vrouw - groepstentoonstelling in het kader van de Boekenweek

Tentoonstelling 22-03-2019 t/m 07-04-2019 > Amsterdam
WG Kunst De Moeder De Vrouw - groepstentoonstelling in het kader van de Boekenweek
Dit jaar organiseert WG Kunst een tentoonstelling rond het thema van de Boekenweek. Als uitgangspunt voor de Boekenweek 2019 is het gedicht van Martinus Nijhoff ‘De Moeder de Vrouw’ uit 1934 gekozen. WG Kunst is heel benieuwd hoe beeldend kunstenaars met dit thema omgaan. Mede in verband met de ontstane commotie rond (de keuze van) het onderwerp heeft de tentoonstelling een hoge actualiteitswaarde gekregen.

WG Kunst heeft een open oproep geplaatst om kunstenaars uit te nodigen om werk in te zenden. Onder leiding van gastcurator Beth Namenwirth zijn vijftien kunstenaars uitgekozen. Het uitgangspunt van de gastcurator was het creëren van een originele, eigentijdse, de fantasie prikkelende verbeelding van het thema.

Een tentoonstelling over een moeder die bemoederd wordt, de vrouw die moeder wordt, de vrouwelijke moeder en de moederlijke vrouw, vrouwen die moederen en het moederschap door het oog van vrouwen én mannen en nog veel meer. De tentoonstelling omvat onder meer schilderijen, tekeningen, ruimtelijk werk, foto’s, installaties en beelden. Bezoekers kunnen zich laten meevoeren in de wereld van de kunstenaars.

Deelnemend kunstenaars zijn Floor Bos , Rini Brakkee , Renske van Driel, Geertje Geertsma, Eva Gonggrijp, Sonja Hillen, Carien van der Hoeven, Dirk Kome, Jacqueline Lamme, Jans Muskee, Beth Namenwirth, Dineke Oosting, Melanie Ouwehand, Astrid Polman en Paul de Reus

OPENING vrijdag 22 maart van 17.00 – 19.00 uur, opening door Sietse Kooi (performer)

Openingstijden dagelijks van 13.00-17.00 uur (’s maandags gesloten)
Tentoonstellingsperiode 22 maart t/m 7 april 2019

WG Kunst
Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28
1054 SP Amsterdam
www.wgkunst.nl | 020 6161515 | wgkunst@wgkunst.nl
WG Kunst Amsterdam

WG Kunst is een culturele instelling met ANBI status die tentoonstellingen organiseert en kunsteducatieve projecten op het gebied van hedendaagse beeldende kunst.

De doelstelling van WG Kunst is het opwekken en vergroten van belangstelling voor beeldende kunst door op laagdrempelige wijze een breed publiek actief in aanraking te brengen met kunst.

De toegang tot de tentoonstellingen is gratis.

Openingstijden

Gedurende tentoonstellingsperiodes is WG Kunst geopend dinsdag t/m zondag van 13.00 - 17.00 uur

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Grafiek
  • Tekeningen

Stuur een bericht naar "WG Kunst"