WG Kunst

Expositie is afgelopen

SPECIES - Margriet van Breevoort en Geertje Geertsma

Tentoonstelling 12-04-2019 t/m 28-04-2019 > Amsterdam
WG Kunst SPECIES - Margriet van Breevoort en Geertje Geertsma
Met het beeldend werk van Margriet van Breevoort en Geertje Geertsma presenteert WG Kunst een verrassende combinatie van twee kunstenaars. Nog niet eerder hebben deze kunstenaars samen geëxposeerd. Margriet van Breevoort maakte indruk op WG Kunst met haar beelden in de tentoonstelling ‘Hyper realisme sculptuur’ in de Kunsthal te Rotterdam (2018).
Het werk van Geertje Geertsma werd ‘ontdekt’ door gastcurator Beth Namenwirth tijdens de voorbereiding van de tentoonstelling De Moeder de Vrouw in WG Kunst dit voorjaar. Beide kunstenaars werken ieder afzonderlijk binnen een verwant thema.

Margriet van Breevoort betreedt met haar werk de dunne scheidslijn tussen het uitzonderlijke en het onmogelijke. Ze verwondert zich over de mens en probeert deze door middel van hyperrealistische beeldhouwtechnieken mee te nemen in een bijzondere belevingswereld.

Geertje Geertsma onderzoekt In haar beeldende werk de overeenkomsten in vorm en eigenschappen van uiteenlopende bestaansvormen, om verschillen te overbruggen. In deze tentoonstelling laat zij een aantal werken zien, die zij 'vertekeningen' noemt. De basis van een vertekening is een foto waar een potlood laag overheen komt.

Opening vrijdag 12 april 17.00 - 19.00
Tentoonstellingsperiode 13 t/m 28 april 2019
dagelijks geopend 13.00 - 17.00 ( maandags gesloten)

WG KUNST
(Wilhelmina Gasthuisterrein)
Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28
1054 SP Amsterdam
www.wgkunst.nl | 020 6161515 | wgkunst@wgkunst.nl
WG Kunst Amsterdam

WG Kunst is een culturele instelling met ANBI status die tentoonstellingen organiseert en kunsteducatieve projecten op het gebied van hedendaagse beeldende kunst.

De doelstelling van WG Kunst is het opwekken en vergroten van belangstelling voor beeldende kunst door op laagdrempelige wijze een breed publiek actief in aanraking te brengen met kunst.

De toegang tot de tentoonstellingen is gratis.

Openingstijden

Gedurende tentoonstellingsperiodes is WG Kunst geopend dinsdag t/m zondag van 13.00 - 17.00 uur

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Grafiek
  • Tekeningen

Stuur een bericht naar "WG Kunst"