WG Kunst

Expositie is afgelopen

My Ex, my Wife and my Concubine oder Le déjeuner sur la plage - JEROEN LUCKER

Tentoonstelling 03-05-2019 t/m 12-05-2019 > Amsterdam
WG Kunst My Ex, my Wife and my Concubine oder Le déjeuner sur la plage - JEROEN LUCKER
In deze mei-tentoonstelling in WG Kunst toont Jeroen Lucker zijn nieuwste werk, voornamelijk grote olieverfschilderijen. Zijn werk is veelal gekleurd door zijn persoonlijke geschiedenis.

Drie grote schilderijen bestaan uit 30 panelen. Het eerste gaat over zijn Ex, naar een foto uit 1978, op de grens met Portugal. Het tweede schilderij, getiteld ‘My Wife’, is geïnspireerd op een foto uit 1988 uit Parijs. Het derde schilderij ‘My concubine’ is een vrije interpretatie van een still uit de film van de laatste trein uit Westerbork naar Auschwitz. Hierop is het destijds tienjarige zigeunermeisje Settella te zien, dat Lucker zijn hele leven heeft beziggehouden en beïnvloed, vanaf het moment dat hij haar in 1963 voor het eerst op tv zag.

Daarnaast put Lucker inspiratie voor zijn werk uit andere historische gebeurtenissen, zoals de Spaanse Burgeroorlog, bijvoorbeeld over het verzet tegen generaal Franco.

Met zijn schilderij getiteld 'Le déjeuner sur la plage' (vrij naar Manet), over de 'humane' benadering van bootvluchtelingen en migranten, brengt Lucker de hedendaagse geschiedenis tot leven.

U bent van harte welkom om de tentoonstelling te bezoeken!

Opening vrijdag 3 mei 17.00-19.00 uur
Tentoonstellingsperiode 3 t/m 12 mei 2019
dagelijks geopend 13.00-17.00 (maandag gesloten).WG KUNST
Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28
1054 SP Amsterdam
www.wgkunst.nl | 020 6161515
wgkunst@wgkunst.nl
WG Kunst Amsterdam

WG Kunst is een culturele instelling met ANBI status die tentoonstellingen organiseert en kunsteducatieve projecten op het gebied van hedendaagse beeldende kunst.

De doelstelling van WG Kunst is het opwekken en vergroten van belangstelling voor beeldende kunst door op laagdrempelige wijze een breed publiek actief in aanraking te brengen met kunst.

De toegang tot de tentoonstellingen is gratis.

Openingstijden

Gedurende tentoonstellingsperiodes is WG Kunst geopend dinsdag t/m zondag van 13.00 - 17.00 uur

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Grafiek
  • Tekeningen

Stuur een bericht naar "WG Kunst"