WG Kunst

Expositie is afgelopen

DOEM - een kunstproject met 8 (strip)tekenaars in WG Kunst

Tentoonstelling 21-08-2019 t/m 01-09-2019 > Amsterdam
WG Kunst DOEM - een kunstproject met 8 (strip)tekenaars in WG Kunst
Van 21 t/m 30 augustus gaan 8 striptekenaars in 10 dagen gezamenlijk een tentoonstelling maken en daaruit voortvloeiend een publicatie, met als thema ‘DOEM’.

De striptekenaars zijn Typex, Ludwig Volbeda, Jeroen Funke, Anne Staal (Stalinski) Sanne Boekel, Charlotte Dumortier, Shamisa Debroey en Wasco (tevens curator).

In dit laboratorium maken striptekenaars van de zaal een totaal kunstwerk. De groep kunstenaars werkt op alle mogelijke manieren samen. Het werk wordt live en in de openbaarheid gemaakt. Tekeningen, schilderijen, animaties, ruimtelijk werk. Het eindresultaat is open. Het werk wordt gepresenteerd in een korte tentoonstelling gedurende het laatste weekend (30 augustus t/m 1 september)

In november wordt in WG Kunst het kwalitatief hoogstaand blad (Aline) gepresenteerd, samen met een tweede tentoonstelling waarbij de kunstenaars ook ander werk laten zien.
Openbare werkperiode – 21 t/m 29 augustus 2019
Tentoonstelling DOEM - 30 augustus t/m 1 september 2019
Presentatie tijdschrift Aline 15 november 2019
Tweede tentoonstelling striptekenaars Doem 15 t/m 24 november 2019
Openingstijden dagelijks 13.00-17.00 (maandag gesloten).

Dit project is mede mogelijk gemaakt door het stimuleringsfonds creatieve industrie en het AFK (amsterdams fonds voor de kunst)
WG Kunst Amsterdam

WG Kunst is een culturele instelling met ANBI status die tentoonstellingen organiseert en kunsteducatieve projecten op het gebied van hedendaagse beeldende kunst.

De doelstelling van WG Kunst is het opwekken en vergroten van belangstelling voor beeldende kunst door op laagdrempelige wijze een breed publiek actief in aanraking te brengen met kunst.

De toegang tot de tentoonstellingen is gratis.

Openingstijden

Gedurende tentoonstellingsperiodes is WG Kunst geopend dinsdag t/m zondag van 13.00 - 17.00 uur

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Grafiek
  • Tekeningen

Stuur een bericht naar "WG Kunst"