WG Kunst

Expositie is afgelopen

Kalamkari in Pedana - vier kunstenaars op zoek naar de rode draad in verf, stof en druktechnieken uit India

Tentoonstelling 07-12-2019 t/m 09-12-2019 > Amsterdam
WG Kunst Kalamkari in Pedana - vier kunstenaars op zoek naar de rode draad in verf, stof en druktechnieken uit India
Irma de Bruijne, Elma van Imhoff, Stan Klamer en Anita Manshanden, allen beeldend kunstenaars, gingen eind vorig jaar samen naar India om onderzoek te doen naar de textieldrukkunst in een bepaalde streek in India. In WG Kunst doen zij beeldend verslag van hun bevindingen, onder de titel: “Kalamkari in Pedana, op zoek naar de rode draad in verf, stof en druktechnieken uit India”. Zij exposeren wat zij ter plekke gemaakt hebben, gecombineerd met nieuw werk, waartoe deze ervaring ieder van hen na thuiskomst heeft geïnspireerd.

In Pedana hebben zij block prints op textiel gemaakt, op de oorspronkelijke manier, met natuurlijke, plantaardige kleuren en de arbeidsintensieve, hand made drukmethode (niet digitaal). De 3000 jaar oude Kalamkari volkskunst uit Pedana is wereldberoemd.

In deze tentoonstelling laat Irma de Bruijne naast textiele werken ook combinaties van textiel met (borduur)werk op papier zien. Elma van Imhoff (mixed media) toont nieuwe (wand)objecten van textiel. Stan Klamer toont behalve textiel ook tekeningen en beeldjes van draad. Keramist Anita Manshanden exposeert naast textiele ook keramische werken.

Het is een spannende en veelzijdige tentoonstelling te worden, waarin het experiment de boventoon voert en de mengeling van verschillende culturen zichtbaar wordt.

Opening vrijdag 6 december 17.00-19.00
Openingswoord 17.30 door Lipika Bansal van Textiel Factorij Amsterdam

Tentoonstelling 7 en 8 december 2019
geopend 13.00-17.00
WG Kunst Amsterdam

WG Kunst is een culturele instelling met ANBI status die tentoonstellingen organiseert en kunsteducatieve projecten op het gebied van hedendaagse beeldende kunst.

De doelstelling van WG Kunst is het opwekken en vergroten van belangstelling voor beeldende kunst door op laagdrempelige wijze een breed publiek actief in aanraking te brengen met kunst.

De toegang tot de tentoonstellingen is gratis.

Openingstijden

Gedurende tentoonstellingsperiodes is WG Kunst geopend dinsdag t/m zondag van 13.00 - 17.00 uur

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Grafiek
  • Tekeningen

Stuur een bericht naar "WG Kunst"