WG Kunst

Expositie is afgelopen

Kleuren van Stilte - MARTIN TISSING (1936-2018)

Tentoonstelling 07-02-2020 t/m 23-02-2020 > Amsterdam
WG Kunst Kleuren van Stilte - MARTIN TISSING (1936-2018)
Begin februari 2020 is in WG Kunst in Amsterdam het werk te zien van Martin Tissing (1936-2018). Tissing wordt gerekend tot de belangrijkste en meest invloedrijke kunstenaars van Noord-Nederland in de afgelopen decennia. Al in zijn jonge jaren zette hij zich af tegen de dominante positie van De Ploeg en de invloeden van het Duits expressionisme en liet zich inspireren door de lyrisch-abstracte kunst van Jaap Nanninga en de schilders van de École de Paris. Zijn karakteristieke stijl ontwikkelde hij in de loop van de jaren tachtig, onder invloed van jonge Italianen als Mimmo Paladino en, met name, Nicola de Maria.

Tissings schilderijen worden gekenmerkt door een fijnzinnig kleurgebruik en een poëtische sfeer, waarin hij, in zijn eigen woorden, trachtte te komen tot ‘gestolde stilte’ en waarin het contemplatieve karakter wordt versterkt door verwijzingen naar sterren, kosmos en elementen uit het boeddhisme.

Martin Tissing maakte ‘poëtische kunst in een onpoëtische tijd’, die desondanks, of misschien juist daarom, een breed publiek aansprak. Hoewel hij werkte, exposeerde en lesgaf in verschillende landen, voelde hij zich altijd verbonden met zijn geboortestad Groningen, waar hij in 2001 als enige noordelijke kunstenaar een overzichtstentoonstelling had in het Groninger Museum. Voor die gelegenheid werd ook een film gemaakt over hem en zijn werk, die de titel draagt van deze tentoonstelling en die tijdens de expositie in WG Kunst te zien zal zijn. Het is belangrijk dat zijn werk gezien blijft worden.

Opening vrijdag 7 februari 2020 van 17.00-19.00
Openingswoord Dick Siersema, auteur van diverse boeken over Martin Tissing
Tentoonstellingsperiode 8 t/m 23 februari 2020
dagelijks geopend 13.00-17.00 (’s maandags gesloten)
WG Kunst Amsterdam

WG Kunst is een culturele instelling met ANBI status die tentoonstellingen organiseert en kunsteducatieve projecten op het gebied van hedendaagse beeldende kunst.

De doelstelling van WG Kunst is het opwekken en vergroten van belangstelling voor beeldende kunst door op laagdrempelige wijze een breed publiek actief in aanraking te brengen met kunst.

De toegang tot de tentoonstellingen is gratis.

Openingstijden

Gedurende tentoonstellingsperiodes is WG Kunst geopend dinsdag t/m zondag van 13.00 - 17.00 uur

Contact

WG Kunst
Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28
1054 SP Amsterdam
Nederland
Tel: 020 6161515

www.wgkunst.nl
Routekaart
75 dagen geleden bijgewerkt

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Grafiek
  • Tekeningen

Stuur een bericht naar WG Kunst