WG Kunst

Expositie is afgelopen

KATTENSTAD - tentoonstelling en kunstroute WG Kunst Amsterdam

Tentoonstelling 27-05-2020 t/m 26-07-2020 > Amsterdam
WG Kunst KATTENSTAD - tentoonstelling en kunstroute WG Kunst Amsterdam
WG Kunst KATTENSTAD - tentoonstelling en kunstroute WG Kunst Amsterdam (2)
Eind mei is het kunstproject KATTENSTAD van start gegaan: een tentoonstelling in WG Kunst met een (groeiende) kunstroute door Amsterdam Oud-West. Een initiatief van kunstenaars Femke van Heerikhuizen en Wasco (winnaar Stripschapprijs 2020), die dit project samen met WG Kunst hebben opgezet.

Bewoners van Amsterdam Oud-West worden opgeroepen om zelf een kat te maken (tekenen, schilderen, knippen, knutselen, alles mag) en deze thuis voor het raam, op het balkon, in de (voortuin) o.i.d. neer te zetten of op te hangen. Deze katten vormen samen een kunstroute, met WG Kunst als centrale expositieplek. De route waaiert uit naar andere stadsdelen en zelfs tot buiten Amsterdam.

In WG Kunst is een tentoonstelling ingericht, een ‘druppelexpositie’ (= maximaal zes bezoekers tegelijk binnen). Kunstenaars Femke van Heerikhuizen, Wasco , René Windig en Luitzen Zandbergen tonen katten in de vorm van (wand)schilderingen, tekeningen en ruimtelijke objecten. De kunstwerken van de buurtbewoners uit de kunstroute worden in de tentoonstelling in WG Kunst gepresenteerd en op de website van WG Kunst opgenomen.

De tentoonstelling heeft een tweeledige functie. Behalve als zelfstandige tentoonstelling dient de tentoonstelling als kader en inspiratie voor het buurtproject. Iedereen kan zich in de tentoonstelling laten inspireren door de verscheidenheid aan katten door de ogen van de beeldend kunstenaars.
Er worden workshops KATTEN MAKEN (maximaal 6 personen).Informatie en aanmelden via wgkunst1@hotmail.nl of tel. 020 6161515. Je kunt overigens nog steeds meedoen met de kunstroute. Maak een kat, zet 'm voor je raam en stuur een afbeelding en informatie waar de kat te zien is naar wgkunst1@hotmail.nl Dan wordt je bijdrage opgenomen in de digitale presentatie binnen de tentoonstelling, de website van WG Kunst en de KATTENSTADROUTE op google maps.

In verband met het coronavirus is de tentoonstelling in WG Kunst toegankelijk voor niet meer dan 6 bezoekers tegelijk. Er is markering op de vloer aangebracht in verband met de verplichte 1 ½ meter afstand. Er komt geen officiële opening.

Tentoonstellingsperiode
27 mei t/m 26 juli 2020 (de tentoonstelling is verlengd!)
Openingstijden woensdag t/m zondag 13.00-17.00 uur
WG Kunst Amsterdam

WG Kunst is een culturele instelling met ANBI status die tentoonstellingen organiseert en kunsteducatieve projecten op het gebied van hedendaagse beeldende kunst.

De doelstelling van WG Kunst is het opwekken en vergroten van belangstelling voor beeldende kunst door op laagdrempelige wijze een breed publiek actief in aanraking te brengen met kunst.

De toegang tot de tentoonstellingen is gratis.

Openingstijden

Gedurende tentoonstellingsperiodes is WG Kunst geopend dinsdag t/m zondag van 13.00 - 17.00 uur

Contact

WG Kunst
Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28
1054 SP Amsterdam
Nederland
Tel: 020 6161515

www.wgkunst.nl
Routekaart
25 dagen geleden bijgewerkt

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Grafiek
  • Tekeningen

Stuur een bericht naar WG Kunst