WG Kunst

Expositie is afgelopen

Het lichaam wil ook wel eens wat - groepstentoonstelling WG Kunst

Tentoonstelling 17-06-2021 t/m 20-06-2021 > Amsterdam
WG Kunst Het lichaam wil ook wel eens wat - groepstentoonstelling WG Kunst
Van donderdag 17 t/m zondag 20 juni 2021 is in WG Kunst een groepstentoonstelling van zeven beeldend kunstenaars, getiteld ‘Het lichaam wil ook wel eens wat’. De tentoonstelling is samengesteld door Judith Vossen en Jurgen Winkler.

Uitgangspunt is het menselijk lichaam. Soms is fysieke verbeelding de spreekbuis voor psychisch ongemak. Op vaak humoristische wijze worden pijnlijke aspecten van menselijke relaties zichtbaar gemaakt, zout in de wond gestrooid of een vinger op de spreekwoordelijke zere plek gelegd.

De mens als tobbende ploeteraar in een absurdistisch landschap van pogingen er het beste van te maken. Niets menselijks is ons vreemd. Het werk confronteert en ontroert door een soms schijnbare vrolijkheid die schrijnender wordt naarmate je de essentie van het werk tot je door laat dringen. Vragen over ons gedrag werpen zich op door een scherpe observatie van het dagelijks leven.

En hoe zit het dan met het lichaam zelf? Heeft het lichaam een eigen wil? En zo ja, wordt het dan niet eens tijd dat het lichaam het heft in eigen hand gaat nemen? Dat ze geen controle meer toelaat door de beknelling van de geest of maatschappelijke manipulatie? En dat ze voortaan haar eigen weg zoekt zonder beperkende regels of grenzen van ethiek en moraal.

Deze overpeinzingen vormen de basis voor de tentoonstelling ‘Het lichaam wil ook weleens wat’, waarin zeven beeldend kunstenaars laten zien waar deze uitgangspunten toe kunnen leiden. Deelnemend kunstenaars zijn Ralf Kokke, Anneliek Nieuwland, Paul de Reus, Johanna Schweizer, André Thijssen, Judith Vossen en Jurgen Winkler.


Openingstijden tentoonstelling
Do t/m zo 17 t/m 20 juni 2021 van 13.00-18.00
Kunstenaars Judith Vossen en Jurgen Winkler zijn aanwezig.

Reserveren tijdslot via www.wgkunst.nl.
Maximaal 10 bezoekers tegelijk in de zaal, mondkapje verplicht.

WG KUNST
Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28
1054 SP Amsterdam
www.wgkunst.nl | 020 6161515 | wgkunst@wgkunst.nl
WG Kunst Amsterdam

WG Kunst is een culturele instelling met ANBI status die tentoonstellingen organiseert en kunsteducatieve projecten op het gebied van hedendaagse beeldende kunst.

De doelstelling van WG Kunst is het opwekken en vergroten van belangstelling voor beeldende kunst door op laagdrempelige wijze een breed publiek actief in aanraking te brengen met kunst.

De toegang tot de tentoonstellingen is gratis.

Openingstijden

Gedurende tentoonstellingsperiodes is WG Kunst geopend dinsdag t/m zondag van 13.00 - 17.00 uur

Contact

WG Kunst
Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28
1054 SP Amsterdam
Nederland
Tel: 020 6161515

www.wgkunst.nl

64 dagen geleden bijgewerkt

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Grafiek
  • Tekeningen

Stuur een bericht naar WG Kunst