WG Kunst

Expositie is afgelopen

KERST SALE WG Kunst 2021

Tentoonstelling 10-12-2021 t/m 19-12-2021 > Amsterdam
WG Kunst KERST SALE WG Kunst 2021
Dit jaar houdt WG Kunst – voor de dertiende keer – een bijzondere, laagdrempelige verkooptentoonstelling. Een paar honderd kunstwerken van ruim honderd kunstenaars worden aangeboden voor precies honderd euro per stuk. Dit evenement is uitgegroeid tot een jaarlijkse happening, waarvoor publiek van ver buiten Amsterdam naar WG Kunst komt.

De vorm van de Kerst Sale is evenals vorig jaar aan de Coronasituatie aangepast. In plaats van een kort intensief weekend wordt de Kerst Sale over een periode van tien dagen gespreid en zijn minder mensen tegelijkertijd aanwezig in de expositieruimte (maximaal 10 bezoekers)

Uitgangspunt blijft dat mensen het spannend vinden om voor weinig geld iets héél moois te kopen. Honderd euro is voor een kunstwerk nauwelijks een reële prijs, maar tegelijkertijd voor veel mensen een groot bedrag. Van oudsher zijn kostbare kunstwerken voor een klein bedrag aangeschaft, omdat men bij de (ver)koop geen idee had van de werkelijke waarde van het kunstwerk. Iemand kocht het gewoon omdat hij of zij het mooi vond. De wereldberoemde ets van Rembrandt (Christus geneest de zieken) werd destijds voor 100 gulden verkocht, voor die tijd overigens een flink bedrag. Deze bijzondere prent heeft de bijnaam “100 gulden prent” gekregen.

In deze traditie geeft WG Kunst kunstliefhebbers – na het overweldigende succes van de Kerst Sale van de afgelopen 12 jaar – dit jaar opnieuw de gelegenheid om voor het geringe bedrag van € 100 een kunstwerk aan te schaffen. Kopers kunnen hun werk na betaling meteen meenemen. Op de vrijgekomen plek wordt direct een ander kunstwerk geplaatst. Zo is sprake van een telkens wisselende tentoonstelling.

Te zien zijn tekeningen, schilderijen, collages, grafiek, foto’s, beelden, sieraden, keramiek, glaskunst en meer.

Reserveren voor een bezoek kan vanaf 1 december via de website van WG Kunst www.wgkunst.nl Je kunt reserveren voor een tijdvak van een half uur, bijvoorbeeld van 12.00 – 12.30 of 13.00 – 13.30 uur. Ook komen vanaf 1 december de namen van de deelnemend kunstenaars op de website van WG Kunst.
Openingstijden Kerst Sale 10 t/m 19 december van 12.00-17.00 (dinsdag t/m zondag, maandag gesloten).
WG Kunst Amsterdam

WG Kunst is een culturele instelling met ANBI status die tentoonstellingen organiseert en kunsteducatieve projecten op het gebied van hedendaagse beeldende kunst.

De doelstelling van WG Kunst is het opwekken en vergroten van belangstelling voor beeldende kunst door op laagdrempelige wijze een breed publiek actief in aanraking te brengen met kunst.

De toegang tot de tentoonstellingen is gratis.

Openingstijden

Gedurende tentoonstellingsperiodes is WG Kunst geopend dinsdag t/m zondag van 13.00 - 17.00 uur

Contact

WG Kunst
Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28
1054 SP Amsterdam
Nederland
Tel: 020 6161515

www.wgkunst.nl

11 dagen geleden bijgewerkt

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Grafiek
  • Tekeningen

Stuur een bericht naar WG Kunst