Hedendaags Kunstkabinet

Expositie is afgelopen

'Affect' - Ron Ariëns

Tentoonstelling 07-01-2023 t/m 05-02-2023 > Den Bosch
Hedendaags Kunstkabinet 'Affect' - Ron Ariëns
Hedendaags Kunstkabinet 'Affect' - Ron Ariëns (2)
Hedendaags Kunstkabinet 'Affect' - Ron Ariëns (3)
Hedendaags Kunstkabinet 'Affect' - Ron Ariëns (4)
Het nieuwe jaar begint goed bij het Hedendaags Kunstkabinet met de expositie ‘Affect’ van kunstenaar Ron Ariëns.

Het werk van Ron gaat over het spanningsveld tussen wat ontstaat en wat hij creëert. Beelden die door geautomatiseerde of natuurkundige processen toevallig lijken te ontstaan fascineren hem. Vaak zijn ze het resultaat van experimenteren met een niet of moeilijk te controleren kracht of proces.
Doorlopend stelt hij zich de vragen: Kan ik het proces beïnvloeden? Voeg ik toe, verstoor ik, neem ik weg? Wat is de meerwaarde? Wat is het (nieuwe) verhaal? Regelmatig werkt Ron met een flatbedscanner. Hij verstoort het digitaliseringsproces door strooilicht toe te voegen of (tegen)bewegingen te maken. Daarna worden deze werken vaak nog handmatig met een grafische- of schildertechniek voltooid. Maar elektrisch speelgoed, een remspoor op een verkeersdrempel of een gasfornuis, is net zo goed aanleiding voor nieuw werk.

De apparaten, processen en constructies waar deze kunstenaar mee experimenteert kunnen beschouwd worden als metaforen voor ‘het leven’. Zoals Ron het formuleert: “Je leven loopt van 0 naar 100, van A naar Z, en er gebeurd van alles! Soms laat je het leven gaan, vloeien, wegsijpelen… Soms wil je ingrijpen, ombuigen of controleren. En wanneer wordt je verhaal beter, mooier? Als je het laat gaan? Is dat mooi genoeg? Of wil je het naar je hand zetten? En wordt het daar dan eigenlijk wel echt beter van?”

Met de expositie Affect laat Ron zien hoe hij afgelopen jaren zijn concept heeft verkend. De nadruk zal liggen op nieuw werk, maar om het verhaal goed te kunnen vertellen zullen er ook enkele eerdere werken te zien zijn.

De feestelijke opening vindt plaats op zaterdag 7 januari vanaf 15:30 uur.
Hierbij zal Toktek (Tom Verbruggen) de opening opluisteren met zijn soundscapes.

De finissage is op zondag 5 februari vanaf 15:30 uur.

De toegang is uiteraard gratis en u bent van harte welkom.

Verder is het Hedendaags Kunstkabinet geopend op elke zaterdag en zondag tussen 12:00 en 18:00 uur of op afspraak.
Hedendaags Kunstkabinet Den Bosch

Het Hedendaags Kunstkabinet is opgericht om een carrière-opbouwend platform te zijn voor hedendaagse kunstenaars zowel startend als gevorderd.
We laten zien hoe zij grenzen blijven verleggen door gebruikmaking van een diversiteit aan media zoals fotografie, schilderkunst, beeldhouwkunst, film en installatie en vooral cross-overs daartussen.

Openingstijden

zaterdag 12:00 - 17:00 uur
zondag 12:00 - 17:00 uur
of op afspraak

Stuur een bericht naar Hedendaags Kunstkabinet