Hedendaags Kunstkabinet

Nu te zien

'Where the Wind blows'

Tentoonstelling t/m 23-06-2024 > Den Bosch
Hedendaags Kunstkabinet 'Where the Wind blows'
Zin geven aan het absurde en onbegrijpelijke sinds 1992.

De wereld verkennen, terwijl we kijken naar wat een mens maakt.

Onderzoeken hoe de grenzen worden opgesteld om de menselijke conditie te definiëren, om deze structuren te kunnen verplaatsen, verwijderen, kneden en aanpassen om het levende deel van de menselijke ervaring te vinden.

Fragmenten hiervan worden in haar werk gedocumenteerd.

'Where the Wind blows'

Ik bevind me daar waar de wind waait.

Met 'Where the Wind blows' geef ik de ander een kijkje in mijn eigen wereld;
Deze wereld wordt gekenmerkt door een balans van vloeiingen en bewegingen die elkaar vormen.

Aanschouw een nieuw geschapen landschap, een eigen ecologie en een grote fascinatie voor het vertalen voor complexe systemen op een heftige doch ogend liefelijke wijze.


Vernissage: zondag 25 mei vanaf 15:30 uur.
Finissage: zondag 23 juni vanaf 15:30 uur.

De toegang is uiteraard gratis en u bent van harte welkom.

Verder is het Hedendaags Kunstkabinet geopend op elke zaterdag en zondag tussen 12:00 en 17:00 uur of op afspraak.
Hedendaags Kunstkabinet Den Bosch

Het Hedendaags Kunstkabinet bestaat sinds 30 april 2022 en is gestart uit idealisme en liefde voor de hedendaagse kunst.

We zien namelijk een groot verschil tussen wat er te zien is in de hedendaagse kunstmusea en de meeste galeries. Daarbij kiezen we met name voor kunstenaars voor wie het experiment hoog in het vaandel staat. Omdat dat in onze visie essentieel is en zo kunst zich onderscheidt van vakmanschap. We laten zien hoe zij grenzen blijven verleggen door gebruikmaking van een diversiteit aan media zoals fotografie, schilderkunst, beeldhouwkunst, film, installatie, geluid, performance en vooral cross-overs daartussen.

Om het grote gat op te vangen tussen groepsexposities en musea geven we kunstenaars, zowel startend als gevorderd, de gelegenheid een solo-expositie te organiseren die dan vijf weekenden te zien zal zijn. Dit doen we omdat het werk van een kunstenaar dan veel beter tot zijn recht komt dan bij groepsexposities. Over het algemeen is dat voor een zelfstandig kunstenaar te duur. Elke expositie opent en eindigt feestelijk met een opening en een afsluiting waarbij de kunstenaar ook aanwezig zal zijn om het werk toe te lichten. Hierbij zorgen we ervoor dat de kosten voor de kunstenaar laag blijven om zodoende een ideaal ??carrière-opbouwend platform te zijn.

We zien onszelf liever als een expositieruimte dan een galerie waarbij alle aandacht naar de kunstenaar en zijn werk gaat. Dat houdt in dat er niet altijd verkoopbaar werk is. Als er wel werk te koop is kan dat zijn vanaf een paar tientjes tot enkele duizenden Euro’s. Dat ligt dan geheel aan de aard van het werk en de kunstenaar.

We proberen heel laagdrempelig te blijven om zo zoveel mogelijk mensen van alle facetten van de hedendaagse kunst te kunnen laten genieten. Daarom is iedereen welkom om het werk te komen bewonderen.

Openingstijden

zaterdag 12:00 - 17:00 uur
zondag 12:00 - 17:00 uur
of op afspraak

Stuur een bericht naar Hedendaags Kunstkabinet