Hedendaags Kunstkabinet

Expositie is afgelopen

‘A selection of funny and sad – Togetherness’ – Sien Godderis

Tentoonstelling 16-03-2024 t/m 14-04-2024 > Den Bosch
Hedendaags Kunstkabinet ‘A selection of funny and sad – Togetherness’ – Sien Godderis
Hedendaags Kunstkabinet ‘A selection of funny and sad – Togetherness’ – Sien Godderis (2)
Hedendaags Kunstkabinet ‘A selection of funny and sad – Togetherness’ – Sien Godderis (3)
Hedendaags Kunstkabinet ‘A selection of funny and sad – Togetherness’ – Sien Godderis (4)
'A selection of funny and sad – Togetherness' - Sien Godderis

Sien Godderis vertrekt vanuit een fascinatie voor het imperfecte.
Dit situeert zich op niveau van materiaalgebruik en opbouw, maar ook gevoelsmatig en qua onderwerp komt het imperfecte en een bijhorende kwetsbaarheid tot uiting.
Godderis maakt onderdelen, breekt onderdelen en assembleert bewust met zichtbare montagetechnieken.

Het zichtbaar laten van breuken, het ondersteunen van wankele poses en het samenstellen van onderdelen gebeurt met een duidelijk uitgangspunt.

Het is een bewuste actie, waarbij de schade en de herstellingen de identiteit van de sculptuur mee bepalen.
Godderis herkent en erkent de materiële historiek van de sculptuur en omarmt het materiaal als een verzameling artefacten.

De breuken en de herstellingen zijn beeldbepalend en subtiel aanwezig, waardoor een abstract object toch een verhalend element met zich meedraagt.

Het betreft een reconfiguratie van bestaande ideeën, als een voor haar noodzakelijk proces. Dit hangt ook samen met zelfreflectie en het proces van het in vraag stellen van haar eigen levenshouding.
Zij stelt daarmee haar voorgenomen intenties in vraag en confronteert de toeschouwer om samen uit een vooropgestelde comfortzone te treden.

Maar eigenlijk is het spelen.

Sien Godderis haar eindproces betreft voornamelijk sculpturaal werk.
In deze expo brengt Godderis haar atelier naar de ruimte.

Hier wordt een inkijkje gegeven in hoe zij haar ideeën uitwerkt en hoe chaos in verhalende composities wordt herleid.

Het werkproces, inspirerende object trouvé’s, kleine poëtische assemblages en onderdelen worden in de expo voorgesteld, als een soort van hulpmiddel om de sculpturen te doorgronden.

Schetsen en tekeningen vormen een leidraad om een herkenbare vormentaal te ontwikkelen.

De titel ‘A selection of funny and sad – Togetherness ‘ verwijst naar de overheersende sfeer in haar werk, naar de thematiek en naar haar algemene kijk op het leven.

Vernissage: zondag 17 maart vanaf 15:30 uur.
Finissage: zondag 14 april vanaf 15:30 uur.

De toegang is uiteraard gratis en u bent van harte welkom.

Verder is het Hedendaags Kunstkabinet geopend op elke zaterdag en zondag tussen 12:00 en 17:00 uur of op afspraak.
Hedendaags Kunstkabinet Den Bosch

Het Hedendaags Kunstkabinet bestaat sinds 30 april 2022 en is gestart uit idealisme en liefde voor de hedendaagse kunst.

We zien namelijk een groot verschil tussen wat er te zien is in de hedendaagse kunstmusea en de meeste galeries. Daarbij kiezen we met name voor kunstenaars voor wie het experiment hoog in het vaandel staat. Omdat dat in onze visie essentieel is en zo kunst zich onderscheidt van vakmanschap. We laten zien hoe zij grenzen blijven verleggen door gebruikmaking van een diversiteit aan media zoals fotografie, schilderkunst, beeldhouwkunst, film, installatie, geluid, performance en vooral cross-overs daartussen.

Om het grote gat op te vangen tussen groepsexposities en musea geven we kunstenaars, zowel startend als gevorderd, de gelegenheid een solo-expositie te organiseren die dan vijf weekenden te zien zal zijn. Dit doen we omdat het werk van een kunstenaar dan veel beter tot zijn recht komt dan bij groepsexposities. Over het algemeen is dat voor een zelfstandig kunstenaar te duur. Elke expositie opent en eindigt feestelijk met een opening en een afsluiting waarbij de kunstenaar ook aanwezig zal zijn om het werk toe te lichten. Hierbij zorgen we ervoor dat de kosten voor de kunstenaar laag blijven om zodoende een ideaal ??carrière-opbouwend platform te zijn.

We zien onszelf liever als een expositieruimte dan een galerie waarbij alle aandacht naar de kunstenaar en zijn werk gaat. Dat houdt in dat er niet altijd verkoopbaar werk is. Als er wel werk te koop is kan dat zijn vanaf een paar tientjes tot enkele duizenden Euro’s. Dat ligt dan geheel aan de aard van het werk en de kunstenaar.

We proberen heel laagdrempelig te blijven om zo zoveel mogelijk mensen van alle facetten van de hedendaagse kunst te kunnen laten genieten. Daarom is iedereen welkom om het werk te komen bewonderen.

Openingstijden

zaterdag 12:00 - 17:00 uur
zondag 12:00 - 17:00 uur
of op afspraak

Stuur een bericht naar Hedendaags Kunstkabinet