Hedendaags Kunstkabinet

Expositie is afgelopen

'Superposition' - Jasmijn Duterloo

Tentoonstelling 20-04-2024 t/m 19-05-2024 > Den Bosch
Hedendaags Kunstkabinet 'Superposition' - Jasmijn Duterloo
Na het afronden van haar studie Commerciële Vormgeving aan de HAN heeft Jasmijn zich ondergedompeld in de wereld van fotografie en is uiteindelijk in 2016 afgestudeerd aan de Fotoacademie. Gedurende haar artistieke reis heeft het concept identiteit een centrale rol gespeeld. Ze heeft vaak nagedacht over vragen als: Bezitten herinneringen en relaties een objectieve realiteit? Of zijn het uitsluitend subjectieve constructies in onze geest? Bovendien trekt ze ook vaak de aard van plaats en tijd in twijfel. Zijn deze fundamentele elementen van ons bestaan zo concreet als ze lijken, of zijn ze vloeiender dan we waarnemen?

Haar ceatieve proces begint meestal met een gat of een hapering in haar eigen verleden, welke bij haar emoties en nieuwsgierigheid opwekt. Ze merkt dat ze steeds intuïtiever reageert en deze momenten vastlegt door de lens van haar camera. Deze beelden zijn verre van compleet totdat ze samen met haar een gedeelde emotionele reis hebben ondergaan. Om dit te bereiken gebruikt ze verschillende media zoals verf, inkt, potloden en zelfs het scheuren van papier als dat nodig is.

Bijna al haar werken zijn uniek en unicaten, en weerspiegelen het idee dat het samen opnieuw beleven van de ervaring echt een unieke gebeurtenis is.

SUPERPOSITION

Photo or it didn’t happen.

Ik heb er een foto van. Is het dan echt gebeurd? Of is dat niet van belang? Ik weet hoe ik me voelde. Hoe mijn lijf zich voegde naar het landschap. Hoe we één beeld werden. Ik heb het meegemaakt. Mijn lijf verdeelde of vermenigvuldigde zich over tijd en ruimte in een quantum superpositie.
De werkelijkheid creëren we met ons heerlijk onbetrouwbare bewustzijn. Dat bewustzijn begrijpen we nog altijd maar ten delen. En dat niet begrijpen geeft grenzeloze ruimte aan wat zou kunnen.

Vernissage: zaterdag 20 april vanaf 15:30 uur.

*DARKNESS live muziek op mijn werk geïnproviseerd door Geert Jacobs: 12 mei vanaf 15:00 uur.*

Finissage: zondag 19 mei vanaf 15:30 uur

De toegang is uiteraard gratis en u bent van harte welkom.

Verder is het Hedendaags Kunstkabinet geopend op elke zaterdag en zondag van 12:00 tot 17:00 uur.
Hedendaags Kunstkabinet Den Bosch

Het Hedendaags Kunstkabinet bestaat sinds 30 april 2022 en is gestart uit idealisme en liefde voor de hedendaagse kunst.

We zien namelijk een groot verschil tussen wat er te zien is in de hedendaagse kunstmusea en de meeste galeries. Daarbij kiezen we met name voor kunstenaars voor wie het experiment hoog in het vaandel staat. Omdat dat in onze visie essentieel is en zo kunst zich onderscheidt van vakmanschap. We laten zien hoe zij grenzen blijven verleggen door gebruikmaking van een diversiteit aan media zoals fotografie, schilderkunst, beeldhouwkunst, film, installatie, geluid, performance en vooral cross-overs daartussen.

Om het grote gat op te vangen tussen groepsexposities en musea geven we kunstenaars, zowel startend als gevorderd, de gelegenheid een solo-expositie te organiseren die dan vijf weekenden te zien zal zijn. Dit doen we omdat het werk van een kunstenaar dan veel beter tot zijn recht komt dan bij groepsexposities. Over het algemeen is dat voor een zelfstandig kunstenaar te duur. Elke expositie opent en eindigt feestelijk met een opening en een afsluiting waarbij de kunstenaar ook aanwezig zal zijn om het werk toe te lichten. Hierbij zorgen we ervoor dat de kosten voor de kunstenaar laag blijven om zodoende een ideaal ??carrière-opbouwend platform te zijn.

We zien onszelf liever als een expositieruimte dan een galerie waarbij alle aandacht naar de kunstenaar en zijn werk gaat. Dat houdt in dat er niet altijd verkoopbaar werk is. Als er wel werk te koop is kan dat zijn vanaf een paar tientjes tot enkele duizenden Euro’s. Dat ligt dan geheel aan de aard van het werk en de kunstenaar.

We proberen heel laagdrempelig te blijven om zo zoveel mogelijk mensen van alle facetten van de hedendaagse kunst te kunnen laten genieten. Daarom is iedereen welkom om het werk te komen bewonderen.

Openingstijden

zaterdag 12:00 - 17:00 uur
zondag 12:00 - 17:00 uur
of op afspraak

Stuur een bericht naar Hedendaags Kunstkabinet