Arti-Shock

Expositie is afgelopen

Beelden van onderweg

Tentoonstelling 15-11-2020 t/m 03-12-2020 > Rijswijk
Arti-Shock Beelden van onderweg
Beelden van onderweg'
Fotografie van Erik Rumpff

Beelden van onderweg

Kunstenaar en fotograaf Erik Rumpff verwondert zich over hoe mensen omgaan met hun landschap. Het geknutsel kan hij wel waarderen. Vooral wanneer dit weer ten prooi valt aan de oneindige kracht van de natuur. Hij observeert de strijd tussen wat wordt gemaakt, maar weer verdwijnt, en wat er altijd was.

Je moet Eriks scherpe blik hebben om de schoonheid daarvan te lokaliseren en in een sterke compositie vast te leggen. Je moet je bewegen en je verwonderen over de nieuwe dingen die je ziet. Daarom is “onderweg zijn” essentieel voor het werk van Erik. Na de reis verwerk je de indrukken. De herinnering is nooit een exacte weergave van wat je zag. Je geheugen laat informatie weg en voegt nieuwe toe. Je “kleurt“ je herinnering in.

Deze herinterpretatie is onderdeel van het fotografische proces van Erik. Hij werkt met een analoge camera, waardoor hij niet kan controleren of ”alles er wel op staat”. De kleur ontbreekt, want hij werkt met zwart-wit film. Er is geen autofocus en een beperkte scherptediepte. Dat geeft de beelden een vluchtig en dromerig karakter. Thuis bewerkt Erik de beelden digitaal volgens zijn herinnering.

De tentoonstelling wordt geopend op zondag 15 november om 15.00 uur, met muzikale omlijsting van Marco Kreiken op gitaar.
Arti-Shock Rijswijk
Arti-Shock Rijswijk (2)

Stichting Arti-Shock telt meer dan 100 aangesloten kunstenaars. De stichting beheert een galerie en drie ateliers in het gezellige centrum van Oud-Rijswijk. In de galerie is iedere drie weken een nieuwe (verkoop)expositie met hedendaagse kunst van leden te zien. Daarnaast is er een ruime keuze uit de stock. Het werk van leden omvat schilderijen en tekeningen, beelden en ander ruimtelijk werk, keramiek, textiel, glas, sieraden, fotografie en digitale kunst.

Openingstijden

woe-vrij 13-17u; za 11-16u; zo 14-17u (ma-di gesloten)

Stuur een bericht naar Arti-Shock