Arti-Shock

Expositie is afgelopen

Hoop en Vrede

Tentoonstelling 21-01-2024 t/m 08-02-2024 > Rijswijk
Arti-Shock Hoop en Vrede
Ahmed Kleige en Agada Oosterbaan

Duo expositie

Ahmed:
“De kleuren vloeien over mijn doek als een melodie in al zijn rust, geluid en ritme.
Via hen uit ik mijn diepste zorgen en zorgen. Bij elke eerste penseelstreek op een schilderij herhaalt mijn onrust zich en leidt mij waar nodig. Ik heb altijd een passie gehad voor het vertellen van de verhalen van gewone mensen en hun frustraties, op zoek in kleur naar liefde en hoop. Ze zijn voortdurend aanwezig in mijn werk, getekend tegen de dunne sluier van een canvas. Het enige wat ik moet doen is het omringende geluid tot zwijgen brengen, zodat hun hymnen doorbreken”

Agada:

Bladerend door de gastenboekjes die de exposities van Agada hebben vergezeld , kom ik de woorden tegen; ontroerend kwetsbaar, verademende schoonheid, doorzichtige helderheid blootleggen, transparantie, en tot slot verfijning en verademing. De treffendste uitspraak vind ik persoonlijk: je beelden zijn als gestolde muziek uit hogere sferen. Muziek en beweging zijn de eerste associaties die ik had met zowel de beelden als de schilderijen. De subtiel gebeeldhouwde vormen lijken soms klanken te willen voortbrengen, de prachtige heldere kleuren laten de composities in de schilderijen voortdurend in beweging. Muziek en beweging komen tot samensmelting in het bronzen beeld Natarajásana , het geen danser betekent.
drs. Renske M. van der Zee
Kunsthistoricus

Opening zondag 21 januari om 15.00 uur.
Arti-Shock Rijswijk
Arti-Shock Rijswijk (2)

Stichting Arti-Shock telt meer dan 100 aangesloten kunstenaars. De stichting beheert een galerie en drie ateliers in het gezellige centrum van Oud-Rijswijk. In de galerie is iedere drie weken een nieuwe (verkoop)expositie met hedendaagse kunst van leden te zien. Daarnaast is er een ruime keuze uit de stock. Het werk van leden omvat schilderijen en tekeningen, beelden en ander ruimtelijk werk, keramiek, textiel, glas, sieraden, fotografie en digitale kunst.

Openingstijden

woe-vrij 13-17u; za 11-16u; zo 14-17u (ma-di gesloten)

Contact

Arti-Shock
Schoolstraat 26
2282RD Rijswijk
Nederland
Tel: 06 11416033

arti-shock-rijswijk.nl

5 dagen geleden bijgewerkt

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Keramiek
  • Tekeningen

Stuur een bericht naar Arti-Shock