Arti-Shock

Expositie is afgelopen

Theo Damsteegt & Will Leonard

Tentoonstelling 11-02-2024 t/m 29-02-2024 > Rijswijk
Arti-Shock Theo Damsteegt & Will Leonard
VERRE CULTUREN VAN NABIJ

In deze tentoonstelling wordt je blik gericht, van nabij, op twee eeuwenoude culturen die de deelnemers na aan het hart liggen.

In de linosnedes van Theo Damsteegt staat de gedachtenwereld van de Joodse cultuur centraal. Aan de hand van teksten variërend van het Oude Testament tot de middeleeuwse mystiek van de Kabbalah zijn denkbeelden over het verloop van de schepping en het ontstaan van het kwaad uitgebeeld, en filosofieën over de kosmische boom, wedergeboorte, en het herstel van de wereld. Ook verhalen over de profeten en personages als Jakob en Jona in de walvis vormen een bron van inspiratie voor de prenten, evenals de kenmerkende beeldspraak in die verhalen. Bij de prenten worden de bronnen vermeld.

Bij het maken van zijn collages wordt Will Leonard sterk beïnvloed door zijn jarenlange beleving van de al even oude cultuur van India. Will studeerde kunst in New York en woonde kort daarna 30 jaar lang in India. De kleuren, texturen en patronen die deel uitmaken van Indiaas textiel en traditioneel handwerk maakten een diepe indruk. Zijn leven werd eveneens geraakt door de arme, getalenteerde ambachtslieden die zichzelf niet als kunstenaars beschouwden. Ze openden hun huizen en deelden vrijelijk hun vaardigheden en maaltijden.

Officiële opening op zondag 11 februari om 15.00 uur.
Arti-Shock Rijswijk
Arti-Shock Rijswijk (2)

Stichting Arti-Shock telt meer dan 100 aangesloten kunstenaars. De stichting beheert een galerie en drie ateliers in het gezellige centrum van Oud-Rijswijk. In de galerie is iedere drie weken een nieuwe (verkoop)expositie met hedendaagse kunst van leden te zien. Daarnaast is er een ruime keuze uit de stock. Het werk van leden omvat schilderijen en tekeningen, beelden en ander ruimtelijk werk, keramiek, textiel, glas, sieraden, fotografie en digitale kunst.

Openingstijden

woe-vrij 13-17u; za 11-16u; zo 14-17u (ma-di gesloten)

Contact

Arti-Shock
Schoolstraat 26
2282RD Rijswijk
Nederland
Tel: 06 11416033

arti-shock-rijswijk.nl

3 dagen geleden bijgewerkt

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Keramiek
  • Tekeningen

Stuur een bericht naar Arti-Shock