Arti-Shock

Expositie is afgelopen

Fantastische Tuinen

Tentoonstelling 25-10-2020 t/m 12-11-2020 > Rijswijk
Arti-Shock Fantastische Tuinen
Expositie van 25 oktober 2020 t/m 12 november 2020

Fantastische Tuinen

Ben Stolk, Jacqueline Stubenitsky & Linaaa

Tijdens een nieuwjaarsbijeenkomst van Arti-Shock raakten wij, Jacqueline Stubenitsky, Linaaa en Ben Stolk in gesprek over onze tuin. Al snel bleek dat de tuin naast een plek om prettig in bezig te zijn en te verblijven, ook een inspiratiebron is voor ons werk. Het idee ontstond om met z’n drieën een tentoonstelling te maken waarin onze tuinen centraal staan.

Eind oktober is het zover. In Galerie Arti-Shock kunt u het ‘Tuinwerk’ van ons komen bekijken. Het werk is zeer verschillend, maar de combinaties van werkstukken en de rijke variatie maken van deze tuintentoonstelling een wonderlijk geheel. Er is een nieuwe tuin ontstaan (die geen water behoeft) waar de bezoeker in rond kan dwalen en even kan ontsnappen aan de hectiek van het dagelijks leven. Tussen de vergezichten, de Trompe l'oeil en tuindecorstukken hangen en staan de tekeningen, schilderijen en beelden van de 3 kunstenaars.

De geschilderde tuinen van Jacqueline, ervaren moes- en stadstuintuinier, zijn ideeën en ontwerpen voor tuinen die wellicht uitgevoerd kunnen worden, maar vaak zo surreëel zijn dat de toeschouwer er alleen in gedachte doorheen kan dwalen. Deze schilderijen zijn een onderdeel uit haar imposante serie ‘Imaginaire Tuinen’ waarin zij op zoek is naar haar ideale tuin. Ook na meer dan 160 exemplaren gaat deze zoektocht door met als enige zekerheid dat haar ideale tuin veel zon moet uitstralen, wijds is en verrassingen in petto heeft.

Voor Linaaa is de wilde weelde van Drenthe al weer enige tijd haar achtertuin. In de expositietuin laat zij wonderlijke droomwezens van klei dwalen. Zijn het mysterieuze bewoners voortgekomen uit hun omgeving of bestaande figuren, geëvolueerd tot bewakers van hun fantastische omgeving? Wie het weet mag het zeggen.

In zijn volkstuin-oerwoud van 250 m2 bekijkt Ben al jaren met grote interesse en vol verbazing de overweldigende groeikracht en het grenzeloze optimisme van planten en bomen. Tomeloos en ontzagwekkend neemt het ‘groen’ bezit van zijn lapje grond. Bedreigend voor de control freak, maar hoopvol voor degene die de natuur lief heeft. Met de getoonde schetsen, tekeningen en schilderijen doet Ben verslag van zijn observaties en ervaringen in bovengenoemd oerwoud.

U bent van harte welkom om in galerie Arti-Shock deze tuin te komen bezoeken. Rond te komen dwalen in onze tuinfantasieën en inspiratie op te doen voor tuinkunsttoepassing in uw woning. Naast de verkoop van het getoonde werk bestaat er ook de mogelijkheid om ons een opdracht te geven voor een passende muurschildering of Trompe l'oeil in uw huis of tuin.
Arti-Shock Rijswijk
Arti-Shock Rijswijk (2)

Stichting Arti-Shock telt meer dan 100 aangesloten kunstenaars. De stichting beheert een galerie en drie ateliers in het gezellige centrum van Oud-Rijswijk. In de galerie is iedere drie weken een nieuwe (verkoop)expositie met hedendaagse kunst van leden te zien. Daarnaast is er een ruime keuze uit de stock. Het werk van leden omvat schilderijen en tekeningen, beelden en ander ruimtelijk werk, keramiek, textiel, glas, sieraden, fotografie en digitale kunst.

Openingstijden

woe-vrij 13-17u; za 11-16u; zo 14-17u (ma-di gesloten)

Stuur een bericht naar Arti-Shock