Arti-Shock

Expositie is afgelopen

Tessa Maagdenberg

Tentoonstelling 11-07-2021 t/m 29-07-2021 > Rijswijk
Arti-Shock Tessa Maagdenberg
Mijn favoriete ondergrond is behangpapier. Ik onderzoek hoe grote verfstreken gezet in inkt en acrylverf en de industrieel gemaakte patronen van het behangpapier kunnen samensmelten tot authentieke composities met hier en daar een hint van het onderliggende patroon. De juxtapositie tussen de grote stoere streken en het kleinschalige industrieel gemaakte patroon en het zoeken naar een dialoog tussen deze twee is waar het om gaat.
Het proces van het zetten van streken, het wegschilderen en weer terughalen van het patroon fascineert mij enorm en het eindresultaat zou het oog en het brein moeten uitnodigen tot vragen stellen. In het ene werk is een enkele streek genoeg en kan die het verhaal alleen vertellen met alleen hier en daar een terloops stukje patroon en soms is een complexere compositie en een gelaagder beeld nodig om te bereiken wat ik wil zeggen met mijn werk.

Ik werk graag in series en drieluiken. Sommige werken worden weer verwerkt en versneden in mijn collages. Collage maken en schilderen bestaan
als kunstbeoefening in mijn atelier naast elkaar en mijns inziens versterken beide disciplines elkaar keer op keer.

In mijn kunstwerken zijn invloeden te vinden van mijn jaren in het buitenland, met name de tijd die ik doorbracht in Azië (Japan en Vietnam) en het Midden-Oosten (Cyprus en Turkije).


https://tessamaagdenberg.nl/
Instagram: @art_by_tessamaagdenberg (schilderkunst)
@tessawm (collages)
Arti-Shock Rijswijk
Arti-Shock Rijswijk (2)

Stichting Arti-Shock telt meer dan 100 aangesloten kunstenaars. De stichting beheert een galerie en drie ateliers in het gezellige centrum van Oud-Rijswijk. In de galerie is iedere drie weken een nieuwe (verkoop)expositie met hedendaagse kunst van leden te zien. Daarnaast is er een ruime keuze uit de stock. Het werk van leden omvat schilderijen en tekeningen, beelden en ander ruimtelijk werk, keramiek, textiel, glas, sieraden, fotografie en digitale kunst.

Openingstijden

woe-vrij 13-17u; za 11-16u; zo 14-17u (ma-di gesloten)

Contact

Arti-Shock
Schoolstraat 26
2282RD Rijswijk
Nederland
Tel: 06 11416033

arti-shock-rijswijk.nl

53 dagen geleden bijgewerkt

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Keramiek
  • Tekeningen

Stuur een bericht naar Arti-Shock